DQ 達爾大冒險 ドラゴンクエスト ダイの大冒険 [2]

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
所以咪比真男人睇到破綻

阿布真男人, 智勇雙全
如果我係大魔王 我都會接受挑釁
如果唔係贏咗都冇癮,幾千年唯一可以挑戰到自己嘅人

不過阿布真係型到癲
魔鬼撒旦退下
魔鬼撒旦退開
大魔王啲招真係好廢同on9
天地魔鬥係三招超必殺技組成,
有咩理由波普唔用美多洛亞用普通招就已經可以消耗到佢兩招,
仲要無穿無爛,要第三招先可以搞掂波普(先當佢無塊鏡)
應該調番轉佢一招消耗到波普3,4,5,6,7招,
甚至一招殺幾件先係,
如果唔係搵4個有咁上下級數既人衝埋去,佢咪仆街
死番去魔界啦,大魔王,地球好危險,唔啱你老人家玩
-------------------------------------------------------------
有個疑問,係未要等對手變弱咗先可以將佢變成珠,
定係不論強弱個個都可以變,不過大魔王玩敵先唔將達爾變珠
要變弱or 實力差太多先變到
上一話佢有射達爾,達爾身上閃咗一下無事
然後大魔王話你果然重有力同我打
你用返rpg concept就會明
角色低過某lv已經自動變珠
hp少過20% 又會變
所以波普先要拿拿臨幫達爾補血驚佢變
公道啲講
唔係個個魔王都好似骨王咁 明明自己係世界最強都要不斷諗對策嚟對付敵人

只能話佢錯判形勢

佢反擊技抵兩招普通招我覺得合理,如果佢硬食(即使0傷),作為反擊技會柒咗啲
我意思係根本唔駛硬食(即使0傷)
天地魔鬥係三招超必殺技組成,
其中一招超必殺技應該已經足夠破人3,4,5,6,7招,
甚至一招殺幾件先係,
正如一招超魔爆炎霸,你用一招普通技無理由頂得住,
一定係比人連消帶打直劈落個人度
而家就好似超魔爆炎霸三連擊,
比人輕易用普通技就抵消咗頭兩擊得番最後一擊咁
其實大魔王有分析
波普果2招都唔係普技黎
係爆炸系最高技能+光魔杖最大輸出
無得唔抵銷左佢
同埋佢都講明波普正路唔會接到第3 hit
而家係波普激將法+陰佢先成功
無下次
贊成,波普嘅魔法力已經遠超一般魔法師,老師用羽毛幫佢回復都講,支羽毛儲咗能夠回復3,4 個出色魔法師嘅魔法力,都回唔滿波普嘅mp,所以佢招爆裂咒文, 同埋注入佢所有魔法力嘅杖,應該唔止"普通技"嘅level

公主好型

困著公主慢慢玩
下集應該睇嚟都到波普一生人最型嘅時間
咁大魔王打條撚咩
一個波普唔駛用絕招都已經消耗到佢兩招
勇者小隊狀態好啲,唔駛全軍出擊,
出三個人已經收到佢皮
咁對你黎講,Popp 既絕招係咩?
我自己諗一定都係極大消滅吧?
所以大魔王都讚佢,話佢兩招係正確選擇... 咁有咩問題?

「出三個人已經收到佢皮」老師變珠前佢地先三個攻大魔王啦,結果?????Popp自己都講十個都攻唔入啦...

三個人係收到大魔王皮,不過可能係達爾x巴朗x哈德拉先得吧...
波普既絕招從來都係佢識用腦諗計仔
由佢一開始見天地魔鬥唔比達爾送頭就知
極大只係佢其中一種攻擊手段
自從阿班講銀羽毛要幾支先fill得滿佢條mp 都知佢已經去到魔法師(賢者)頂點
拍得住雙龍紋達爾
大魔王用全力對抗無可厚非喎
btw 其實天地魔鬥都係3招普通技黎
手刀 = 光魔杖儲力攻擊
王者不死鳥 = 普通火系魔法
災禍之牆 = 鬥氣攻擊
普通技用到勁當必殺技咋
極大呢招其實好廢
出親都係有意外發生
其實係佢學識之後遇上d 對手勁啫
個個都識魔反 劇情殺
無記錯好似暫時得大魔王(包括埋用佢肉身係密斯特)同埋用塊鏡先反彈到,
其實唔算比人成日破,反而大魔王個災厄之牆,
今集比隻棋徒手撕開咗
遲吓仲有
好好睇,又要等下集
動畫係咪就黎完啦?
做到真男人出手指未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞