DQ 達爾大冒險 ドラゴンクエスト ダイの大冒険 [2]

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
剩係4條女入迷宮就應該好似SAO 咁....一層一集啦........

公主正
阿布同橫島, 九十年代兩大由配角做起,
人氣比主要角色仲要高

近年舊世代動畫化但斷尾既大作一一重新動畫化
潮虎, 達爾完咗夢, 幾時到GS美神...
未睇過GS美神, 睇漫畫先定動畫先好?
GS 美神?

係都魔劍美神先啦
漫畫, 動畫版只係前面既單元劇, 基本上未行過主線
下集係咪1月8先有得睇
阿布
師父
達爾對死物斬咪得,駛唔駛對住活人嚟練劍,收賣人命咩
阿布天份勁到仆街都可以自卑,投入唔到
阿邦點解落唔到去第25層?
就咁入面啲MONSTER都唔勁
佢係咪自己一個?
就咁睇要有人外面擋怪, 有人入面講耶穌
呢樣咪就係佢發唔到光既原因
佢公屋仔出身仲未認清到自己原來已經勁過哂班血統父母幹撚
SLAYERS係小說, 中間其實斷咗廿年左右, 幾年前先再出
同天地無用GPX一樣, 之前動畫化既部份都只係小說版既冰山一角
(不過天地無用正傳最新第四五期動畫係補完同插入小說GPX無提到既部份,
再將梶島宇宙既設定插入, 再接駁異世界聖機師物語...呢方面非常復雜, 要講既話真係有排講)

GS美神就係漫畫, 只得三十幾集, 完咗, 所以重新動畫化既難度唔大
阿邦唔係自隊150層咩
laughseejapan睇唔到?
重新動畫化最大問題係配音同劇本

如果個角色本身就好經典到唔可以換人,但走去換,然後劇本又爛就會出事

好似封神演義 重新動畫化既霸穹咁,太公望同妲己 換左人配,然後劇本爛到無眼睇,仲衰過flash畫風既新版中華一番

賣情懷拉返班舊fans又換晒配音,吸新血又吸唔到

遲下劍心出新動畫,睇下會唔會又好似霸穹封神咁
GS美神既問題係, 女主角配音已經仙游
另外就係九十年代既風格同現代有少少出入,
好多梗而家D人唔明, 純賣懷舊未必有人肯投資...

雖然我真係好想佢重整動畫版然後講到尾...
波普真男人振夫綱
有碌棍, 可以打老婆?
大師兄
一輝
我睇完64話渣...

但公主好正........

其實公主幾腹黑
第一集都串達爾
唔好理原理 總之好撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞