日產新note 好唔好力

165 回覆
3 Like 27 Dislike
最後一個回覆 總結我自己關於e-power嘅真實分享
note e-power我無買過 比唔到真實經驗
不過serena e-power就真係問題多多 又唔係真係咁慳油
我直頭屌柒個大昌行個sales 「點解耗油量不似預期?」
個sales就淨係識講 要改變個揸車習慣啊
而個所謂嘅揸車習慣就係 條路行80km嘅
你要慳油就只可以忍住行60km左右
唔好再踩落啲啊 踏落啲就$2/km up架啦!
以上 只要真正serena e-power車主就明我講乜

note可能車身輕好多 耗油量可能真係會好過serena
但佢仍然係e-power系統
問題就係 呢個系統係全新 得日產幾款車用
入面啲零件同設計 全部都好唔同一般汽油車
而且個冷氣特別易壞 一壞就要連埋唔知咩差機一齊換
全部零件要同大昌行訂 萬萬聲起跳
而仆街大昌行係連買新車 都可以乜柒保養都唔包
全部收你幾千起跳(換偈油都收幾千)

真係要買e-power車款嘅 我個人建議 再認真考慮

或者買左我果兩架serena e-power啦 2020年車 絕對肯賤價賣!
賤賣幾錢? 有興趣
即係我講中你啦
唔肯比錢做service, 比人取消左保養warranty
我就有朋友一直有返去做service
有野壞就真係免費換
香港個個牌子都係咁啦,唔返去做service 就無保養
快啲賤賣啦
On9
岩岩禁入黎睇 見到電門真係R頭
賣囉
btw 最後一個回覆即係唔會有單睇
乜嘢幾錢油價都講得出
擺明冇揸開車
你冇優惠同用卡差好遠囉on9仔
一朝起身入嚟睇 笑撚到回籠睡唔到
條友:$2/km好高油耗!幾錢油價?咪又係嗰個價!知嚟做乜!
都係條友:我揸1800cc polo忍住腳都要$1.5/km 平均2-2.5km/L 踩住去$5/km!
結論:1.入廿蚊正價油 2.用車情況極差 應該9成市區/成日原地煲冷氣 3.雙重標準 以佢用車情況同正價油價下polo超過2蚊/km叫正常 7人車平均$2/km叫油耗不如預期

條友:易壞!整要錢!換油要錢!我係真實用家分享經驗!
都係條友:我唔係幫你打工!點解我要比單你睇證明我有定期返廠保養keep保用期同埋喺保用期都要比錢整?要睇上嚟搵我秘書睇!講真話都比人插!你地全部打手!
結論:1.冇圖冇真相 鳩up當秘笈 2.佢今次個人物設定係腦細/高層

條友:我要賤賣!
都係條友:最後一個回覆!
連登仔:幾錢?
十皮野幫佢接部啦屌
一朝起身入嚟睇 笑撚到回籠睡唔到
條友:$2/km好高油耗!幾錢油價?咪又係嗰個價!知嚟做乜!
都係條友:我揸1800cc polo忍住腳都要$1.5/km 平均2-2.5km/L 踩住去$5/km!
結論:1.入廿蚊正價油 2.用車情況極差 應該9成市區/成日原地煲冷氣 3.雙重標準 以佢用車情況同正價油價下polo超過2蚊/km叫正常 7人車平均$2/km叫油耗不如預期

條友:易壞!整要錢!換油要錢!我係真實用家分享經驗!
都係條友:我唔係幫你打工!點解我要比單你睇證明我有定期返廠保養keep保用期同埋喺保用期都要比錢整?要睇上嚟搵我秘書睇!講真話都比人插!你地全部打手!
結論:1.冇圖冇真相 鳩up當秘笈 2.佢今次個人物設定係腦細/高層

條友:我要賤賣!
都係條友:最後一個回覆!
連登仔:幾錢?

自膠 $2-2.5/km先啱
有冇巴打真係買左依部,覺得部車點呀?
8.5km/L 表示
Serena 既e power係第一代如果純高速唔慳得幾多
因為cc 負荷高.經常要燒大油發電.
最佳工作環境係70km 以下.慢慢發電
多數行高速電油車重著數.
等緊Honda出stepwgn e:HEV 版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞