日產新note 好唔好力

165 回覆
3 Like 27 Dislike
發覺好多人連車都冇

係到鳩up
條友擺明吹水 覆都廢事
你自己計下啦
2蚊1km 即係 1L油行8km呀
2000cc純油全市區都未必有咁癡
定係你入開原價油
去隔籬post睇下時光卡啦
時光卡嘅話要1L行得7km先做到2蚊1km
我咪就係覆緊上一條友囉。佢話吐露港上唔到110 喎
Note同Serena ePower日本同香港都好賣到痴線
條友係我第一個見到投訴多嘢壞嘅
所以我都好想睇下d單
未必係吹水嘅,唔排除有人為慳少少,唔返去check
比大昌取消左保養
之後壞冷氣又嘈要比錢
好多香港人覺得嘈 = 高轉 = 冇力
freed, sienta 1500cc 自然吸氣,坐滿七個成年人就真係無力
坐足7件就冇辦法啦,起碼要Odyssey
你話日本車仔就梗係難啦
一般MBA 都超過2蚊
而家Limiting Factor真係副偈喎
偈細力過摩打
乜野幾錢油價啊? 咪講左上年新車買 直到依家囉 啲油價呢一年有幾大上落啊?

我黎分享真實經驗 無啦啦要比你話要咩單據 我幫你打工架?
講左果兩架Serena e-power 係買黎公司用 你想睇咩單 黎我辦公室搵我秘書慢慢睇啦

我講真話都係咁比人插 呢度幾多個大昌行打手呢到底😂
明顯唔識車啦呢啲 大把車2蚊km up
講多樣資訊 架serena e-power 行去機場條路 最盡得130km左右 點踩都再上唔到
我點解要吹呢個水?
覺得e-power咁好嘅 求求你地買左我果兩架 我肯賤價賣!

問題係 真實情況 個個買完serena e-power 都覺得奶咗野
大把人拋售 但跟本無人肯接!因為識車都知架車獲氣 無人要!
你真係唔識車架喎

比多個我自己真實例子
我上年仲買咗兩架掍波車黎玩下 一架polo gti 一架golf gti 都係2006年款
polo 1800cc golf 2000cc 就算我幾忍腳 都起碼$1.5/km
平均都$2-2.5/km
踩埋嘅 $5/km都有
係好賣啊 香港大把傻仔 包括我啊 睇完啲車評 以為真係咁慳油買咗
我仲on9到買左兩架

所以依家個個知奶咗野想賣 但無人肯接貨啊

你咁想睇單 約時間黎我辦公室慢慢睇
大昌行根本就無真保養
其他車我唔知 我淨係喺大昌行買過呢兩架serena e-power
總之乜都唔包 淨係叫我買咩保養package
但換個計油都收幾千蚊 全部零件唔包 樣樣計錢
我當初就係咁以為..
買完用落先知 好多野都特別易壞
但e-power設計問題 出面車房多數整唔到 又無零件
啲零件要特別訂 勁貴 下下過萬
搞到一年已經洗最少幾萬維修....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞