日產新note 好唔好力

165 回覆
3 Like 27 Dislike
原廠保三年 /十萬km
混咩野能
電油發電機加摩打
咪正常車流嘅速度
其實佢每次熄車都有講返嗰程車嘅油耗 剩係返工嘅話基本上係做到23-29km/L 只係有時紅隧真係好塞或者等人煲冷氣所以最後得出嚟個油耗先會23km/L或以下
塞多啲紅隧。。我以前架1500cc 汽油車會平均跌到12km/L
咁新epower 真係好太多
你踩幾深係控制緊畀幾多電個摩打 叫電門適合過叫油門掛?
普通油車唔熄匙嘅話塞幾耐就燒幾耐油 熄匙又冇冷氣
hybrid叉返起粒電就熄 唔驚冇冷氣 真係差好遠
不過其實新嗰架jazz ehev係再慳油啲 因為佢原理同e-power係一樣 但再加個單速波箱比引擎喺70km/h嗰陣直接傳動力落轆
有人做過0-100 成績同note一樣都係7秒幾
又有原廠車機 軚控 自動巡航 而note係乜柒都冇
唔介意個樣嘅話揀返jazz ehev好啲
理論係,不過都係行100 先會大分別
如果70, 80 其實純電效率都唔差
香港地方細,高速公路短,慢車多
咁可能epower 更好,結構簡單。
係外國神車黎
點神法
長期行新田公路+吐露港係咪唔啱揸epower
吐露港就唔夠力上110
Note起步-70都好好揸
過咗70就差啲
等緊新nismo note 肯定好力過普通版
伯母係咪女人
係日本揸過Serena epower, 坐滿都上到120
Note 車輕又細,又新一代epower...無可能上唔到110 啊?
咪即係混能lor
series hybrid
我渣過朋友架epower note 上110無問題喎
幾好力
巴打返廠check下好喎
香港應該note aura都未必會入 nismo機會更加微
要買就搵水貨商好啲
搞咁多野先0.8咁不如正正經經渣返hybrid好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞