日產新note 好唔好力

165 回覆
3 Like 27 Dislike
Jazz d料其實齊過note
一樣會比較保值
中佬唔會買日產2手車
只買雙田
冇錯,係舊spec 鋰電。
普通純電車都應該唔會再用
上年最後悔嘅其中一件事就係買咗Serena e-power
仲要買左兩架 (自己公司用)
一啲都唔係真係慳油 平均都係2蚊km左右
重要啲問題多到爆 買咗幾個月已開始出現唔同問題
冷氣壞 唔知咩機頭壞 咩差電機壞
全部只可返原廠搞 每樣幾萬幾萬咁
依家架車仲係有怪聲

note我唔知啦 但e-power唔好再搞我
有冇人要我果兩架 Serena e-power 我肯賤價賣!
有電的2手車不了
Rav4就收
2蚊係幾錢油價計先
咩幾萬幾萬?保用期內都收錢㗎咩
由上年到今日都係平均2蚊
記住係平均 即係有時超過2蚊 總之一啲都唔係慳油

保佢老母咩大昌行 濕鳩到仆晒街 壞乜都唔包 全部2-3萬up
連普通保養都要收錢 幾千蚊一次 離譜到飛起
之前買開寶馬 第一年乜都包唔洗錢 真係唔知大昌行咁濕鳩
e-power問題多多 大昌行又閪到咩咁
呢度如果有人讚e-power果啲 我直頭會懷疑係大昌啲打手

總之 e-power呢啲小眾又唔成熟嘅野 咪再搞我
直頭要求人要我果兩架垃圾
電池呢個元素加速左架車嘅貶值

Toyota 堆1500cc NA 冇電池 嘅車 2手價硬到
人地問你幾錢油價計又避開唔答
當你$-4計 $2/km=7.92km/L 日日滿載剩行市區大腳踩?

油耗都可以話人人用車情況唔同 但新車返原廠整要比錢仲要每樣幾萬講出嚟有冇人信
係日產呢個元素
toyota hybrid 換大電都係皮零野
仲要成街新dc 都係嗰套混能系統, 唔驚無件
2蚊1km 我好懷疑你將km/L同L/100km倒轉咗嚟計
2000cc純汽油車要做到咁貴都有一定難度
上代果部note nismo 就好有興趣
講緊note佢又貢入嚟講Serena
車款已經唔同 新note個epower又係第二代嚟
講埋啲唔啦間嘢 我懷疑佢係皇冠打手添呀
七人車同五人車比油耗
緊係唔會計錯啦 咁簡單嘅嘢 而且我都揸左十幾年車 好多車都揸過 架架車顯示都唔同計算方法

本身架車就7人車 車身重
而且佢個電池細到咩咁 基本上60km以上行車
已經頂唔順唔夠電要不停用個引擎黎供電

真係揸過架e-power嘅就知我講乜
壞果幾樣野冇保養?
咁我無note 得Serena
而且兩款都係e-power 咪分享下經驗 比你地參考吓囉!
就算車款唔同 咁系統都一樣啦

而且大昌行啲濕鳩野 同佢買邊款車都一樣咁仆街架啦!

我只係個極度不滿意嘅用家 就比你屈係打手
不如你出嚟 我show 晒我果兩架Serena e-power 再比你坐埋 睇住個耗油量係點

btw 其實係咪你先係大昌行啲打手?
純粹分享同類車嘅經驗
而且大昌行啲濕鳩野 買乜車都一樣新車都無免費保養
無!
買完先知 大昌行係乜都唔包
就算第一年 連換偈油呢啲基本保養都唔包!
每次收你幾千蚊換偈油 唔同佢做保養就話你架車以後都無原廠保養! (雖然本來就有等於無)
講左咁耐用幾錢油價計都仲未講到
油耗 定期保養單 維修單 一張相都冇
唔使講咁多廢話啦 冇人會信㗎啦
你講笑??
油車2蚊1km 叫貴??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞