英國公共衛生部(PHE)報告:打疫苗風險更大

157 回覆
170 Like 63 Dislike
同意連登仔最叻就係見到支持自己立場既所謂證據/分析就post上嚟其實同小粉紅都無咩分別
A. 未接種Covid-19疫苗:佔50%
B. 確診前21天內接種過一劑疫苗:佔8%
C. 確診前超過21天接種過一劑疫苗:佔15%
D. 確診前已完全接種兩劑疫苗:佔15%

加埋得88%?

利申唔打針
最好笑係 往往佢地post 嘅「證據」好多時就狠狠咁打返佢地一巴
唔好將樓主呢D垃圾講嘅野入連登仔數
有冇學過variance, deviation 同咩叫statistical significance 嘅概念
0.03 => 0.05成倍wo confidence interval 99 % 都過到la
所以話返疫苗嗰啲人全部都係唔睇數據嘅人,自己用隻眼望清楚先啦。
滿天神佛陰謀論
點解返疫苗嗰啲人要逼人唔打疫苗?
你咪唔好打囉。
仲要扭曲啲數據。
擺明有心做料keep客
10億人入面死五個同死左二十個係四倍添…
你覺得咁叫significant?
香港人同台灣人都示範咗口罩已足夠,
等到全球冇新疫症病例 1 個月, 理論上就唔使再戴口罩
要疫苗有效同成熟而真正適合廣泛使用應該要 debug 後幾年
所以港共政權就係唔保證任何野之餘
又可以一路話為左香港人好

然後一路迫針
直頭有心mislead 啦
智利就係最可能群體免疫左

但智利打科興。
你份人理性姐,好多政府打手會追擊同問你有冇打
申報定就免去好多無謂討論
英國話佢9 成幾人有covid抗體啦,但個抗體唔防Delta 啫。。
fake news拉
直係慘
明明如果佢打隻正常啲嘅疫苗,就可以真正測試到群體免疫效果
但佢打咗隻垃圾
以色列咪打晒輝瑞囉,打得仲多過智利,群體免疫晒啦,清零咁濟,但免疫唔到Delta~
Delta 一殺到,就變成咁。。

就快又要lockdown 啦。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞