我話你知,點解李慧詩係香港有史以來最勁嘅運動員

603 回覆
4199 Like 52 Dislike
三十歲以上運動員拎到牌已經係經典
最尊敬既香港運動員
見佢勁左咁多年真心好感動
樓主正一死大陸喱,鐘意內鬥,嗰大陸人劣根性改唔到
雖然比邊個偉大唔太適合
但今屆最感動到我係些華
依個歲數全盛期過左 有得同世界級爭夠哂熱血
傻閪?
李慧詩籃靠自己先做到A+運動員
頭先個訪問又激到班藍屍紮紮跳
好人咪柒用連登標準代入人地價值觀啦屌
好心
呀詩真係好勁
好心咪柒用連登標準代入人地價值觀啦屌
咁都有得嘈一餐
你地同人地D運動員連接觸既資格都冇係度咁多意見做乜姐
比黎比去不如自己落街做下運動啦
平心而論,Sarah有感動
可能年紀差不多,睇住佢大睇住佢起起跌跌
同埋個人喜好鍾意單車,唔會特別想睇劍擊
所以冇話其他幾位唔值得尊重
佢地拎好成績我地一樣咁開心
不過Sarah既故事同背景真係令人更加五體投地
有年去日本參與當地職業競輪賽,獲准以A級二班車手身份註冊

日本當賭馬咁賭競輪
咪撚on9啦
而家d人咪咁支持炎明熹
佢D 牌多到
佢係香港咁多屆有牌嘅運動員唯一在公屋出身
你瞓撚醒未,自己講緊咩都唔知?
我返咗十幾年工成日見d 同事覺得人地外國讀大學就好自卑覺得人地乜都勁d 我覺得真係好多餘,條路係難d 不過下下怨人資源好然後攞黎安慰自己我覺得對自己一d 好處都無囉。好似學英文咁,有d 外國返黎不過日日群d 香港人搞到d 英文好似個中學生咁,又見到有d 無出過國不過努力練練到好流利以為讀國際學校大嘅都有。

講返運動,咁當然十幾歲讀緊書要養家嘅要成功難過唔洗做兼職嘅有錢女啦,不過李慧詩十幾歲就做咗職業運動員,當佢有家底嘅話佢做運動員條路又會好行幾多?

佢自己都話"我們經常羨慕身邊的人好有成就、好有錢,但自己最需要的東西究竟是甚麼呢?我覺得每一個香港人只要肯用心、專注於自己的事業,每一個人都可代表香港精神。"
大腿大?頭大?
隔咗9年呀屌
我諗依度好多人都係明明自己係咁樣諗,但完全講唔到巴打依個思路出來
多謝巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞