我話你知,點解李慧詩係香港有史以來最勁嘅運動員

603 回覆
4199 Like 52 Dislike
Sarah啦,雖然我都係係佢12年係London拎左銅牌先留意佢(果陣銅牌戰我甚至冇睇),但係之後都有留意佢既news。16年見佢炒車都好sad,因為諗住佢可以更上一層樓,之後見到佢係今屆終於可以再拎多次牌之後真係好感動,覺得佢努力左咁耐終於有回報

張家朗個case就好似Sarah 12年果陣咁,岩岩先認識佢,所以冇乜好大既感覺,過多幾年可能就會好d

不過大家都係香港運動員,唔理出身豪門定係低下階層,我地都係要撐
冇乜需要笑而不語
兩位都為香港既運動事業作出巨大既付出
運動既精神係就係要不斷突破自己
btw 兩位女將已經係香港人心中的女神了
之前幾場咪一樣爆贏後生女
尋日贏法國嗰個細佢啱啱一個生肖
大佬人地職業運動員,奧運銀牌,一拳一件嫁
25歲喺倫敦奧運都拎過一次銅
家境差啲已經要翻part time一邊搵學費一邊翻學啦 仲邊有時間練水 22歲大把人翻工啦 唔好同我拗呢啲嘢啦
世錦彩虹戰衣 x 3
奧運 x 2銅

一半以上是三十歲之後贏的

30歲之後仲係in prime或kind of prime
我諗到只有ronaldo,messi, LBJ

毫無疑問是世界冠軍
香港歷史上最强的運動員(暫時)
仍然要相信
這裡會有希望
家境的確唔係最主要嘅原因
但係家境差嘅要承受嘅風險係大好多
all in or nothing
你老母係臭閪
Sarah 啦
咁多人識 個個都希望佢攞
唔係個個
大把藍人想佢輸
其實咁高水平賽事,連績幾日都踩幾場
尋晚訓得好唔好已經差好遠
你見今日德妹狀態都差左
香港體育界既Goat
正工仆街
老實,應該係李麗珊→李慧詩=何詩蓓
係,重要同一日隔一陣就下一場
嗰陣新聞不斷話張家朗過五關斬六將,不斷集氣
一齊儲到夜晚啲人都放工,全港一齊睇佢攞金牌,氣氛極正
駁唔到
基層運動員連去體院訓練都要坐火車行火炭果條世橋 中產有人車出車入 你行到火車站人地可能已經就返到屋企 仲未計可以自己出錢搵私人教練

公屋仔選擇唔讀書做運動員 如果出唔到頭咁就一世
你屋企底厚隨時放棄你都繼續過到起碼中產既生活
下 劍擊名校一直都有人玩架喎
以前喺U我都識幾個打劍擊
明明係你自己講先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞