恭喜李慧詩奪奧運場地單車女子爭先賽銅牌

492 回覆
555 Like 2 Dislike
支那攪既全運會 冇必要出戰啦

李慧詩:
第一屆奧運自己一個去,個時團隊力量冇咁龐大,今次團隊工作人員係多過運動員,咁所以我係感受到身邊一股氣勢,我係唔會輸
李慧詩:
唐”其?”(負責推車)其實係沈教練同鄉,所以佢哋兩個溝通幾好,係我哋中間做咗個橋樑,當我地好攰既時候,我哋同教練脾氣都未係好好嘅時候,佢就係中間調停,又可以做吓磨心
李海恩:
奧運係特別情況舉行,第一晚係有啲覺得新奇,去到場地就開始感覺返黎,個場地同世界其他場地差唔多,直至貼咗五環上去就可以緊張,其實同我預計差唔多,當然第一場係特別緊張,我諗我未試過比賽咁緊張
李海恩:
其實有得參加奧運已經係bonus,其他野都係額外,如果去到閉幕當然好, 但我哋依家係伊豆,要4個鐘頭車程係唔方便,對我嚟講有得參加比賽已經好好,其他野都冇乜可惜唔可惜
李慧詩:
今次比賽睇到場距離炒其實真係有啲驚,我真係未見過咁多人炒落嚟
李慧詩:
今次比賽睇到距離炒其實真係有啲驚,我真係未見過咁多人炒落嚟

想踩埋亞運?
咪玩啦清,全運係大賽嚟,佢哋好重視
計精英項目既分
唔去無拎分,到時全隊咪一齊無資源
如果冇埋李慧詩,場地單車再冇人出成績好大機會踢出精英項目
我仲以為 支那攪既 都唔方好野
其實 佢地 係咪 儲分 參加某d比賽
精英運動員制度,參加一定好過唔參加
恒基精英運動員嘉許計劃:東奧獎金榜(港元)

張家朗 5,000,000 男花個人賽(金牌)
何詩蓓 5,000,000 女子100米(銀牌)、女子200米自由泳(銀牌)
杜凱琹、李皓晴、蘇慧音 2,500,000 女子乒球團體賽(銅牌)
李慧詩 1,562,500 女子爭先賽(銅牌)、女子凱林賽(第8名)
劉慕裳 1,250,000 女子空手道「形」(銅牌)
鄧俊文/謝影雪 1,250,000 羽毛球混雙(第4名)
江旻憓 312,500 女重個人賽(第5名)
江旻憓、佘繕妡、連翊希、朱嘉望 625,000 女重團體賽(第7名)
張家朗、張小倫、蔡俊彥、吳諾弘 625,000 男花團體賽(第7名)
黃鎮廷、杜凱琹 625,000 乒球混雙(8強)
杜凱琹 312,500 女子乒球單打(8強)
陳晞文 312,500 女子滑浪風帆RS:X組(第8名)
總計:HK$19,375,000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞