恭喜李慧詩奪奧運場地單車女子爭先賽銅牌

492 回覆
555 Like 2 Dislike
烏克蘭果個其實好勁

Quarterfinals
Heat Rank Cyclist Nation Race 1Race 2 Decider (i.r.) Notes
1 1 Olena Starikova Ukraine X +0.018 X SF
1 2 Lea Friedrich Germany +0.001 X +0.019 F5-8
佢做低
資格賽, 32強, 排名第一果個德國
都多謝樓主成個奧運既gif圖
犀利啊慧詩姐姐
多謝你睇
佢又係sarah嗰隻喺後面跟住一轉彎就冚上嚟,佢仲要最後嗰段直路係快過Sarah
sure la
下二屆都其實仲可以睇到佢
但要轉型, 除左Keirin, 要轉型玩omuium
唔可以再sprint
年紀大左, 唔可以同人鬥純爆炸力

keirin, 一堆車鬥, 除左鬥快鬥爆炸力, 仲鬥企位, 策略, 鬥幾時爆
omuium都係
呢d賽事, 不時有炒車, 好多熱門都因為咁出事, 所以呢2項賽事仲可以繼續
佢真係好黑仔, 輸+0.001
千份一秒
頭1,2對手又強 攞都全世界嘅銅牌好超勁喇 全球人都睇得到
81有直播訪問
好彩冇退役
李慧詩:
靠個心理狀態,因為德國隊嘅運動員本身係好想攞到金牌,如果我攞唔到金牌去咗三四名,冇調整好心態嘅話就好難會贏到
李慧詩:
好多謝大家今年咁熱衷去睇我哋運動員,今日先啱啱開返上網,原來攞咗咁多獎牌,好多謝香港人嘅支持
李慧詩:
因為以前一路大比賽都會熄電話,淨係睇關於比賽嘅嘢,集中少少
李慧詩:
最重要唔好介意去付出,要有付出先有收穫,希望我嘅隊友喺全運都會有好嘅成績
李慧詩:
一開始嚟東京都係為咗攞兩個獎牌,喺凱琳賽四強嘅時候係失去左一個機會,入咗去7-12名比賽,嗰一刻會覺得達唔到自己個目標,都會好失望,我臨瞓嘅時候就同自己講,我哋都辛苦左兩年,呢兩年來我哋都好用心去準備奧運,冇理由因為達唔到一個目標而失去另外一個目標,嗰陣時一路調整自己心態,再接再厲,俾自己勇氣,同埋身邊工作人員盡力幫助我,我瞓緊覺嘅時候佢哋就係通宵去處理一啲數據,單車除咗講求速度仲係講求戰術同埋知道對手嘅技術,靠我自己一個人係冇可能喺短短呢幾日可以分析到咁多嘢,背後係有一大班嘅人幫助我
李慧詩:
我本身諗住打俾我阿媽都未打,屋企人一開始嘅時候唔係好明白做運動應該係點樣,叫我喺屋企瞓,大家傾偈傾耐啲,今年大家都知道我要去準備奧運,佢地會叫我唔好太夜快啲走,我媽咪雖然年紀大少少,但佢都會記得啲運動員同埋對手嘅名,仲記得我鬥車同邊個鬥,佢真係好神奇
李慧詩:
我好多謝數學老師,係我攞世界冠軍個斷時間我係有啲好唔開心嘅情緒,佢不斷鼓勵我,另外我都好想多謝係梁式芝同我一齊生活過嘅同學,雖然我讀書成績唔係太好,但佢哋見我做運動咁落力都會不斷咁鼓勵我,我哋好少見面,但佢哋唔會覺得我局外人,侵我玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞