恭喜李慧詩奪奧運場地單車女子爭先賽銅牌

492 回覆
555 Like 2 Dislike
真心想Sarah玩埋今年奧運 下屆巴黎就唔好參加了,比自己完滿落幕咪仲好
Me too
李慧詩:
其實我哋每一日比賽前後都會有會面時間,講一啲戰術,唔係淨係教練,有成個團隊,佢哋開完會之後就會將總結由教練口中同我講,另外200米成績其實係嗰一日,我哋仲有三日比賽,所以佢哋同我講唔需要太介懷,第二日當重新開始,我都相信佢哋說法,就當重新開始咁比賽
佢宣布自己唔止飲咗可樂,仲食咗杯麵
李慧詩:
四強戰放頭唔係策略,係我有啲緊張做錯咗,其實我哋策略都係喺後面,但係喺比賽入面都有啲心急所以就去咗前面,所以自己冇把握到機會,兩個賽事我都有要改善嘅地方
李慧詩:
最重要政府俾多啲資源去基層家庭,俾佢哋用多啲場地,唔希望浪費咗兩個單車場地,見到有好多有資質或者有興趣嘅青少年會透過網絡去問我點樣參加到一啲單車興趣班,可以成為港隊,可能佢哋唔知道要點樣參加,所以希望透過呢度學體會可以俾到青少年一啲平台去參加比賽,可以推薦佢哋入到港隊
李慧詩:
今年比賽成績有啲特殊,因為經過咗一年疫情,有一啲大熱嘅國家可能大熱倒灶,最重要都係奧運之前去訓練,令到自己慢慢累積信心,喺場上面有信心就可以做到好多嘢
仲要係sarah玩完先佢地佢
李慧詩:
器材我主張用返自己最熟悉嘅器材,咁樣先可以發揮到自己最好嘅能力

疫情對我訓練影響未必好大,反而推遲一年令到某啲國家練得更加好,今次加拿大同烏克蘭都特別突出,反而其他勁嘅選手維持返係同一個水平
呢個係咩台?
CCTVB
李麗珊:
李慧詩係一個好老練嘅運動員,佢今次俾咗好多驚喜我哋,今朝跌咗落銅牌戰我哋個心唔係好舒服,我哋覺得佢嘅實力係金牌戰,後尾佢又喺銅牌戰發揮到佢嘅水準,又驚又喜
黃金寶:
出發前大家好期望佢係獎牌希望,我自己都知道佢好大壓力,沉住氣去做,香港隊開咗個頭好多個項目都攞到成績,對於佢來講都釋放啲壓力,去到比賽過程當中,好耐冇比賽,突然一上場就係凱琳賽,我覺得如果調返轉個節奏就會爭好遠,節奏做唔好嘅話,你幾有能力都冇辦法撞出去
李慧詩:
凱琳賽嘅時候輸咗都好失望,因為自己做得唔好,一路到夜晚都好灰心,但我個教練都同我講呢個奧運會係一個遊戲,我哋好似睇得奧運會好重,我哋付出咗好多去達成攞獎牌呢個願望,但最後結果未必好如意,個獎牌嘅意義並唔夠過程重
yes, 無謂, 俾返d時間自己
樓主好有心打曬出黎
多謝你
最光輝一刻退役
係最好
無可能 呢個垃圾政府
唔淨係講單車 咩運動都係 屌你康文d場都book唔撚到
你話係唔係無可能阻止抄場狗 梗係有 政府唔肯做唔肯去改
可以追文睇, 感謝支持
些華香港傳奇
屌 型到
好似比較難,佢爆發型, 突然轉型又要練過
「恒基精英運動員嘉許計劃」將向李慧詩頒發125萬港元獎金。 港隊至今共獲1金2銀3銅,恒地稱:「讓我們向每一位付出努力與汗水的香港運動員致敬,在未來的日子繼續關注和支持他們,共同推動體育發展!」 「恒基精英運動員嘉許計劃」向東京奧運賽事贏得金、銀、銅牌和所有打入8強的香港運動員頒發現金獎,總金額合共逾1936.5萬港元。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞