恭喜李慧詩奪奧運場地單車女子爭先賽銅牌

492 回覆
555 Like 2 Dislike
77有連線訪問now
李慧詩:
香港隊有好成績會激動,我今日話係咪睇錯,香港有咁多塊金牌,佢哋就數俾我睇有乜嘢項目
德國果二個根本最勁
反而加拿大果個算係第三
Thank you
李慧詩:
我鬥200米嘅時候,係第九名,比賽同我玩大富翁一樣,未到最後我都唔知會唔會破產,會唔會贏
李慧詩:
攞牌意義係喺我同工作人員拼搏嘅意義,工作人員嘅犧牲比運動量更加大,佢哋同我一樣都係冇得見屋企人,佢哋放假嘅時候俾我哋少,我哋休息嘅時候佢哋都喺度工作,功勞一定係佢哋最多
李慧詩:
我第一時間會諗起沈教練,我哋一齊喺運動場上邊17年,雖然今次我達唔到大家嘅願望,我哋希望攞到金牌,但最後我都希望可以多謝佢,當然普教練一路都係我心入面,今次嘅比賽我一路望住個天都會諗起佢
訪問李慧詩個卡士勁到
最後係咪佢拎金牌?
其實佢可以踩到34歲已經好好運
李慧詩:
唔係比賽嘅時候諗點樣做得更加好,係係比賽前諗好會發生乜嘢事,賽程出咗就會寫低一個時間表,令自己集中精神唔會諗得太多野,寫低一個突發嘅列表,可能出現嘅狀況,再寫低點樣應對,到真係有咁嘅情況出現嘅時候就唔使咁驚,好似200米比賽嘅時候我都有寫低,如果我排名排得唔好,只要有危機應變,到真係有事嘅時候就會事半功倍
李慧詩:
我屋企人唔會俾我太大壓力,唔會問我哋太多運動員嘅嘢,身為運動員嘅屋企人,無論我點樣佢哋都會支持我
MITCHELL Kelsey
李慧詩:
我覺得年紀唔係好重要,反而心理年紀更重要,做運動員最重要係有拼勁,如果你冇嘅話20歲都可以退役
唔知點解李慧詩特別令人感動
李慧詩:
由細到大都好鍾意寫日記,朝着寫日記個方向去諗究竟我可唔可以寫到一本書,而家就開始讀緊關於寫作嘅嘢,希望喺奧運之後嗰兩年都試吓下苦功,睇吓有冇機會可以出書俾大家睇
樓主幾有心, 支持
李慧詩:
我仲係考慮緊今年退役
李慧詩:
2017年嘅時候都諗住退役,希望陪多啲屋企人,但唔同嘅原因都希望幫香港繼續攞獎牌,今年都打算嘗試放低運動,只要我一直保持運動我嘅狀態都會翻返嚟,如果真係要去巴黎奧運
李慧詩:
我唔會諗一個接班人,我希望成個團隊去強大
李慧詩:
今日啱啱同一個馬來西亞運動員阿旺傾偈,佢同我差唔多年紀,佢問我會唔會繼續,我就反問佢,佢就話未必會停,但係會for fun

冇人知三年後會發生咩事,而家我暫時考慮退役
佢每粒字都好想聽清楚記入腦
唔該晒樓主
好想睇返個訪問,錯過咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞