日本語言學校好定香港全日制課程好

110 回覆
2 Like 16 Dislike
德文較日文難d,你有學德文既毅力學日文應該都好快
去日本讀啦~成個環境都唔同啦
訓讀冇計,只可以背。音讀d發音同中文字唔會爭好遠
但要搵到個人同你溝通先唔會變聾啞人士
睇多啲綜藝節目有無用
有。。。你揀D鍾意睇既。。。
佢地D節目幾好架。。。家賓講野好多時會有字打埋出黎。。。
好似話有個唔準笑嘅節目幾好睇
去讀語言學校一定要揀中文圈學生比較少的學校
可以揀多東南亞同韓國學生多的學校,咁樣先會講得多
同埋一定要去打工,最好做接客類(便利店,侍應之類對客的)
我個陣就係特登揀少中國人的學校,同埋對我來講做pt先係講得好最大的功臣
在香港讀一定比唔上在日本讀個種語景
但都好睇你努唔努力
識隔離班堆台灣人成年淨係群埋自己台灣人一班玩講中文多過日文又唔去打工,讀完都係講到一pat屎咁
可唔可以介紹下你讀邊間學校
無啦 同屋企人講完比佢ban左 自己又唔細 唯有係香港讀下算..
我係讀under大學的course,我個間已經冇再開呢個course了
不過有好多大學都有搞呢啲課程,你可以search下唔同大學的別科課程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞