我想講有啲人真係唔識同女仔溝通

316 回覆
3850 Like 83 Dislike
會唔會係佢本身係靜/內向果啲?
但又夠膽抄牌咁勇嘅
唔係唔好評論
係唔好彈人
(其實整體嚟講唔想得罪人就唔好踩人
踩得人就預咗得罪人
或者太露骨太膚淺嘅評論(例如你好靚仔,好大波)
人哋呀媽生控制唔到好難駁落去+你語氣怪少少就好恐怖
所以我先睇唔定,但佢抄我牌應該係諗左好耐
因為嗰日其實我係去考試,朝早考完差唔多再夜晚再考,佢第一句問就問我係咪朝早都考呢個試,不過基本係廢話,因為諗都諗到一定係安排係同一日,但我之後先諗得明
關女仔咩事,呢d係唔識得同"人"溝通
雖然我都唔係好識,不過d野講出口之前都要用下腦啦大佬
不過都要多謝返你講你既感受比素未謀面既我知,呢層我自己都未必得。
係囉,正常少少傾下計唔得嘅
係要一開波就講啲奇怪野,跟住完全接唔到落去
傾多陣了解下先囉
如果真係對你有興趣嘅話,佢一定會想了解多啲你嘅野
試下偶然幾日唔主動開話題睇下佢會點,有興趣進一步發展嘅點都會無野搵野黎講嘅
成隻狗咁又讚又呵就啱喇
收皮啦 我就係咁溝返黎
你性格小氣敏感又自卑姐
一睇就知佢現實咩人
係唔係都hard feeling
我想講佢第一個回覆我地都hard feeling
建議佢唔好再講野
圖都無張 點知個妝幾濃先
價值觀碰撞既問題
化妝可能關乎女人自尊未必個個男人明。
不過我都係仍然認為無話人化妝化到隻鬼就唔係太大問題

都明白化妝比自己睇想比自己多d自信

各位男人自己睇路算啦。
關乎自己自尊問題可能比較着緊既
現實世界根本唔應該亂咁踩人
好多人包裝呢d叫口直心快,但其實根本冇理人感受。講野之前冇諗過
比自己本能掌握自己所有行動同發言。唔會用少少努力/意志力去控制自己
我都準備傾多一排就失蹤三五七日睇下佢點
反正我都唔想徙咁多時間諗呢啲我有我社交架嘛
兩睇啦
講嘢唔得罪人好易
有個句講果句都好易
表達到自己意思而又唔得罪人就好撚難
而我個人認為其實境界上
心直口快踩親人條尾同為咗唔得罪人而選擇唔講係無分別
都係兩個極端
所以連登咁多人單身
我明白你講咩......
咁我都唔覺得完全唔講野一定係好。
但我覺得講野前真係要諗下對方係咩人,即係如果唔係好熟的,都唔會講野太過直。當然自己fd,知道佢玩得的粗口爛舌好正常,但個尊重都要存在。適當時候講適當的野囉....唔通人地死老豆都同人講笑咩....

但如果一定要我揀,我肯定係避左個風險先,尤其是對住唔熟的人。
其實我覺得講野唔駛下下都咁認真,都可以尻up下d廢話,但講之前都要用個腦filter下先.....
男同事其實鍾意樓主
但自我犧牲,助攻樓主
毒撚係咁
覺得自己毒到成條柒頭咁都有資格對身邊任何一條女評頭品足
堆填
佢係唔識講嘢圓滑,同唔識同女仔溝通無咩關係,仲有,佢明顯對個女仔冇好感,佢講佢想講既野無咩問題姐。
有D女對於外表呢家野真係好insecure
基本上係完全接唔到負評
所以講笑都好唔熟真係盡量唔評論個樣
佢地真係記一世
佢有頭蝨如果你當面話鳩佢其實都幾失禮
佢污糟係佢既事
你mean同無禮貌就係你既事
除非你地好熟/工作上佢咁樣會影響到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞