我想講有啲人真係唔識同女仔溝通

316 回覆
3850 Like 83 Dislike
1.樓主個情況得三個人都叫唔私底?
洗唔使特登拉去pantry講

2.老實講
你唔熟唔講係因為你驚條友小氣會對一d提議覺得冒犯
所以你選擇唔講廢事得罪人
但呢個唔係講果個嘅問題
而係接收果個問題
(雖然我都係唔熟懶得講,因為心諗塞錢落你袋仲要比你屌/黑面on9架咩,但呢d情況我只係覺得有guts多過有問題
你鍾意啦
你可以做下個統計問下d仔覺得邊個藝人韓星化妝好濃唔化好過化
然後再諗下佢哋有無可能化妝唔濃

姐係人身攻擊係人都識嘅
但淨係訴諸人身攻擊同因人廢言就柒d
D女人就係咁撚樣
條毒撚柒係事實,但d女人同毒撚本質一樣
永遠用外表包裝到靚靚,咁掩蓋佢自卑嘅心態
永遠都喺度自我標籤比價值自己
但遇到少少突發野,即刻成個小粉紅玻璃心,一拮就穿乜狗屎垃圾碎撚哂落地

屌你扮下野答返人:下! 係咩?,今日xxxx (男人聽唔撚明架)可能落多左少少,想試下新妝睇落精神d
咁咪得囉屌,大方又得體

唔係話化妝唔得,女人化妝扮靚係好撚正常+應該做,
但唔好將佢當做建立自信既主軸
正如大陸土豪得錢一樣你都覺得好撚柒啦係咪?
圖呢
Respect you know
大把女仔仲爛口啦
第一個我覺得還好啦係指住人唔太禮貌啫
但問你係咪比蚊咬又有咩問題有冇咁敏感呀
反轉咁講
如果有個毒撚第一次見十年無洗頭有頭蝨
有人當面同佢講你覺得會唔會好無家教好失禮
定你覺得個毒撚好無家教好失禮
定both

所以咪話夠膽講有guts
講得都唔care你反應架啦
我識溝通到啲女當我好朋友
睇你個名都知你係其中一個
呢個真 其實妝冇分化得濃唔濃得靚唔靚

如果話你濃即係化得唔好睇
最後都係睇
屌係都要畫公仔畫出腸
成件事姐係你eq低呀
點解你會覺得對住一個唔熟嘅人講呢啲嘢係冇家教冇禮貌?
因為你覺得件事係冒犯
但件事係咪真?

講真話都覺得冒犯咪eq低囉
即係如果有人同你講真話,
你可以做到反思/shrug it off
唔係小氣嬲鳩咪eq高低分別囉

咁大佬冇女人鍾意畀人話濃妝㗎喎
就好似無男人鍾意比人話油頭毒撚一樣
但如果我真係油頭毒撚,或者柒咗自己唔知
我寧願一個唔熟嘅人當面同我講
多過我之後繼續柒囉
(其實話得你濃妝好多時係男仔眼中已經係客觀上化得樣衰 唔係可以討論嘅層面上,姐係我呢d無家教無禮貌但唔會得罪人嘅仆街就會當面話你好靚女然後後面指住你嚟笑,然後你就最開心仲要暗爽
唔取悅就係毒燃

香港男人
想問下有啲男仔會唔會唔係好識係WhatsApp同女仔開新話題?
因為有個男仔抄左我牌,但成日都靠我開新話題
有諗過佢係咪對我無feel,去到差唔多要轉新話題嗰陣就無聲氣
但每次我開左新話題之後佢會覆我好多messages,成日秒回,有時仲會肯逐句reply咁覆
想知佢係唔係好識講野定點
定係佢抄我牌係想同我學術交流
可能係樣子問題
認真答嘅話,應該係語氣加手勢加態度(咀妙妙手指指咁,一句嘩~你俾蚊咬呀?) 各樣加埋令人覺得佢好無禮貌...

我自己覺得第一次見面或者唔熟嘅話,不論男女都唔應該對對方樣貌身材衣著加以評論(除非係讚佢啦)如果唔係會令對方覺得好老尷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞