我想講有啲人真係唔識同女仔溝通

316 回覆
3850 Like 83 Dislike
咪花咁多口水教精佢啦ching
呢啲人同你講都唔會聽
又文塞又自我中心
應該女人手指仔都未掂過
遲啲老咗要叫雞破處
呢個社會總係要呢種廢物襯托吓
又一個有閪就當正自己地位崇高
仲可以當八達通既女人

明明男女本來就係互相吸引
講到自己要人求你比佢屌咁

情況就好似啲商場廁所冇啦啦話要收錢先用得
之後仲話你咪唔好比囉 你唔比咪失去左去廁所既權利
佢緊係唔會咁同老闆講野 因為佢老闆黎架嘛
但個女同事又唔係佢邊位 佢做返自己有咩問題
雖然佢性格令人討厭 但佢冇做錯事 真男人
咁你返屋企慢慢打飛機啦
我大把女屌認廢有乜所謂
唔洗咁激動既, 我講既"取悅", 可以係外貌, 可以係大隻, 可以口材好, 可以係錢
連登仔個個8舊腹肌, 身高過米八, d女貼埋錢都要比你地屌啦
其實女人咪一樣 諗點扮靚吸引人
我仲記得我ex第一次同我出街問我鍾意咩衣著 著咩鞋
咪一樣「取悅」緊我
早幾日做錯事又唔認又搵野賴
頂唔順飛左佢 佢仲打左幾日電話比我添
唔好講到得男人要求人先得架
戀愛本來就係平等 互相尊重既事
身為毒撚既我唔認同毒撚先會講呢d野,有時d人太直都會
其實有少少常識都唔會兜口兜面話人
其實果啲乜嘢「直/真性情」真係教壞唔少人

啲人無家教/講嘢唔經大腦/EQ低就拎率直同真性情做擋箭牌,心諗你真係當人on9
sor囉,語氣太重
其實世界仔/真性情個境界係一樣
兩個都係廢
只不過一個唔care對方
一個唔care一定要表達自己意思
但好多香港女仔其實唔識化妝只係自high都係事實(我目測6-8成其實都化得幾差下,包括粉底撻到一撻撻, 過份追求塊面白搞到嚴重兩截色,好d嘅就去到手臂先見到,差嘅就望頸已經見到,條眉畫到太陽穴,唔識睇場合化妝,屌你旺角夏天行一個鐘化咁撚厚又多汗溶硬啦

姐係唔知你啦
我有時見到d香港女仔化妝就好似見到d人話自己好鍾意煮嘢食但食落屌你生嘅一樣
提佢又覺得offended
所以我而家都算數
只要close果班唔係咁玻璃心就算
依家重點講緊毒L鍾意個女仔但唔識表達
連閱讀理解都唔掂
施主保重
大家對真性情嘅定義程度唔一樣啦可能,唔隱藏想法唔代表可以無禮貌咁屌鳩人,表達想法方式有好多種,表情語氣說話方式等等。

我角度,粗野橫蠻哋表達自己,唔理別人感受果啲唔叫真性情,果啲叫無家教。
岩啊 真性情係代表直率
但前提係要睇場合分對象
可以好大方表現自我
但唔代表直接屌人呼喝喱啲叫真性情
太多歪理喱個世界
睇下你點定義啦
姐係你三唔識七屌你老母就當然唔叫真性情啦
冒犯到人可以有好多嘢
語氣 態度 表達方式

但真性情係指你嘅意思會冒犯到人都照講嘅時候都照講
舉個例子:你同事好好人整咗堆曲奇比你哋食,你亦知佢花咗好多心機,但你一食就發覺甜到仆街好難食仲有跟本未熟
你出唔出聲?
我個意思係係上面你直接講好難食然後你同事黑面同唔出聲費事嘈個境界其實係一樣

老實講我自己覺得你因為語氣態度用詞冒犯到人先叫無家教
如果講真話都比人冒犯到果d叫條友玻璃心
化咁厚裝直接用化屍水啦
人哋覺得你煩咋乜都要俾意見,你既意見冇人想知呀你哋化妝關你咩事
你死撚開啦。
邊個想知你up 乜
玻璃心自卑
太順人意而無左自己性格
咁我寧願識少個朋友
化厚妝無問題
但問題係d化妝品真係好臭
睇你遣詞用字都覺得你難頂
你個ex同你分左真係算好彩
記得唔好原諒佢呀
換轉依番說話係女人講你咪一樣正評讚好
只不過你依啲女權撚覺得只有自己飛人
所以先咁反感咋嘛
講難頂女人講野難頂好多
實力黎
講事實你班豬西又唔like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞