死神的聖物2 2

525 回覆
3 Like 25 Dislike
佢老母自願又係愛啊哈利
呢啲係縱壞晒
narnia係兒童版聖經故事
連舊版中譯本都好大浸耶味
故仔還好啦,但四兄妹以外嘅故事,除咗教授嗰集之外都唔多好睇
Susan唔係唔信narnia,而係信仰唔夠堅定,覺得narnia係細個過咗去嘅事,寧願溝仔都唔同其他人聚舊
OWL係公開考試
成績係魔法部官員決定

石內卜要魔藥攞A先比讀中六中七
其實有d似入大學最低要求3322
實際係要再高分啲先可以入到

當然鄧不利多係完全信任石內卜先比佢教書啦
after all this time係咩?
睇黎大家都訓了 好開心呢幾晚同大家一齊吹水傾hp真係搵返好多回憶返黎
又吊返起條癮 要摷返啲書出黎rewind下了
我記得以前啲po都好多diehard fans直頭背晒本書咁滯有機會開返個集中po再一齊討論
冇睇過書值唔值得買返套黎睇?
上網有得睇 你想整返套收藏/聞下書味咪買囉
套嘢兒童文學黎 真係好易入口 斷估買咗都好難睇到一半就半途而廢
石內卜係只收O,即係最高等級
其他科好多都係收E

哈利同奈威魔藥學既學習表現,都引證石內卜既教學手段同氣氛可以點影響學生。咁公開試表現都唔會好
如果俾石內卜針對既七年下,可以有咩人會係OWL拎O仲要NEWT拎E
巨人皮膚可以反彈魔法
半巨人
巨人同人類到底點扑野

問下欣宜點扑嘢
好鍾意小巴提,可惜太早死,如果唔係實好有作為
少數普等巫測拎到12張證書既神人,仲勁過妙麗(skip占卜同麻瓜研究)
同蟲尾聯手生擒最強正氣師,演技勁到老鄧都識穿唔到,最後計劃成功,復活佛地魔
如果佢唔係癲,做老師應該唔錯~佢教既黑魔法防禦術我覺得係咁多集入面,唯二真係教到野(另一個路平)
石內卜=狗仔狗女

人人得而誅之
老母係巨人?咁海格老豆都幾勇
榮恩連魔杖都無錢買
麗塔 史譏
咁啱佢地個堆人都係名門貴族
靠枝爛鬼魔杖先至反彈到個失憶咒
但佢勁賤格
喺奈威面前用Cruciatus Curse
迫佢諗返起佢老豆老母係點樣畀人用呢個咒語搞到痴咗線
仲要假瘋眼正正就係當年有份整癲佢老豆老母嘅其中一個
同埋佢喺學生身上用Imperius Curse 真係cls

不過佢都有教點樣對抗呢啲咒語 所以都算係咁
奎若就算唔係食死人
教書都係垃圾級別
無考AL都做到正氣師
魔法部D人唔驚佢去打黑巫師會出事咩
先唔講佢佢未識魔法已經打死佛地魔

佢考會考黑魔法防禦術考第一喎,而且最緊要係佢輟學自修,都打死黑魔法大師佛地魔,戰績應該全魔法界得鄧sir夠佢靚。仲使鬼考個爛鬼試去證明?

同埋佢做正氣師係打完佛地魔嘅事,咁嘅能力考正氣師考試容咩易
主角光環+身邊d人幫
唔係死左九世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞