死神的聖物2 2

525 回覆
3 Like 25 Dislike
係 演技應該屌打劇組同輩所有人 作品list都係屈嗰個
都明既,見住莉莉同個仆街咁fd
係人都嬲
卜好慘
詹姆唔係第一次見到石內卜就除人條褲
由係新生坐火車開始兩邊就有牙齒印,根本唔關石內卜係咪毒撚事
之前我係另一面講過呢個問題,如果詹姆係鐘意持強凌弱就會去加入食死人

睇電影石內卜經常比哈利老豆校園欺凌
其實哈利老豆係咪一個心理變態既人渣
唔係話詹姆對石內卜既欺凌係合理
但係事出有因,詹姆唔係馬份呢d有父蔭就去欺凌弱者既仆街

第一集鄧不利多已經提到佛地魔活躍左十幾年
佢同埋班食死人已經攻擊緊麻瓜同埋其他巫師,有人係呢場衝突中喪命(衛斯里太太兩個兄弟都係咁樣死左)

即係詹姆同石內卜入學前衝突已經開始,石內卜係再校期間既表現都好易令到他人反感
1.對麻瓜出身既學生表示反感
2.精研黑魔法,唔係霍格華玆學術主流咁集中係防禦術,對攻擊性既咒語表現出異於常人既興趣
3.同魯休斯呢d後期食死人中堅親近

係旁人眼中石內卜根本就係準食死人,咁係詹姆呢d反佛地魔派既學生眼中唔討好應該係意料中事

如果詹姆係一個天性涼薄既仆街,以佢既出身背景(神聖廿八姓,家中富有),人際關係上(校內風雲人物、運動好手學生會主席)都應該加入食死人。唔係同狼人半巨人做好朋友,加入維護弱勢麻瓜既組織
可能[/quote]
重點James 真係靚仔過Snape
Snape係油頭大毒L
James係有錢mk子
性格又正過Snape
覺得霍格華茲入面好似唔太care錢
Wesley成家除左榮恩同派西都風頭躉
所以路平自己都覺得有負鄧不利多所托
咁點同校長蛇出去
魔藥學又點? 哈利靠石內卜本野好似爬過妙麗頭?
但路平都冇信過天狼星
說好的友情
校長個時未死架,佢會監場架
所以佢先係火盃度做手腳
哈利識護法咒仲有額外加分
校長有特權嘛鄧sir自己講
校長喎,梗係有特權啦
校長有特權
鄧sir做野唔洗你教
依個係中六嘅事
無 佢攞pass跟住個集先攞到本書 不過輟學無考AL了
諗返電影唔同導演拍嘅效果真係差好多
第3集啲色好深同啲shot好文藝
第1同2集就好colorful 好兒童電影feel
第4個導演真係幾差下 佢喺啲訪問到係咁抱怨點解本書咁長 唔想睇 冇心機睇原著
第5都係襯返劇情偏黑暗
第6就擺錯重點 明明劇情好黑暗(老鄧死) 但特登加啲笑點 有少少變咗愛情膠劇
第7就叫做變返正常
果陣全世界都話天狼星殺左James同Peter
佢係知道彼得無死先知道天狼星係冤枉
其實都有少少bug
如果哈利讓左隻盃比西追
佛地魔陰謀就會失敗
鄧不利多嘅人設我覺得就係上帝
上帝知曬所有有野既發展,但呢啲就係神嘅安排,所以由佢自己發展。
同埋佢成日講愛係最大,同埋死亡之後唔係終結。
如果有了解過聖經會覺得哈利波特成套都係聖經嘅故事
本身校長話每個人選自己鍾意嘅旋律唱屌佢老味姐係鳩唱
哈利差啲打死馬份之後發現三步殺太危險,放返混血王子本舊書去萬應屋,之後交榮恩本舊書比石內卜檢查。之後混血王子筆記無再出現了。咁哈利無咗筆記應該就唔夠妙麗高分了。
但明明妙麗都識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞