死神的聖物2 2

525 回覆
3 Like 25 Dislike
書有出
屌無打撚死恩不里居一大遺憾。
佢審判麻瓜巫師審得不亦樂乎,坐監太便宜佢。
由佢不斷強調愛呢樣野,就知同基督教分唔開,差在佢係神父定係神。
但成套來睇,佢係一個由頭帶到尾,全知全能,連自己嘅死都計算埋(好似耶蘇釘十字架都係calculated),咁個人設應該係上帝
佢plan好自己點死
同耶蘇差唔多
不過有兩度老鄧犯錯既
第一係唔應該比哈利跟石學鎖心術
第二係唔應該帶重生石戒指
愈講愈覺得成班MK hi bye friends咁

唔怪得d 人力推鼻涕卜架噃
人地係After all this time wor
啱啱google咗校長畫像真係有部分靈魂係到

" 霍格華茲的畫像能夠講話和從畫像移動到其他畫像。他們表現的如同該畫的主題人物。然而,他們能和觀賞他們的人們互動的程度並不取決於畫家的技術,反而是被畫的女巫或巫師的法力。當一幅魔法畫像被創造的時候,畫製的女巫或巫師藝術家自然的會使用魔法來確保畫像的人物能夠如往常一般的移動。畫像的人物可以使用一些該人物最喜歡的慣用語並模仿他們的風範。因此,卡多甘爵士的畫像永遠都在向人挑戰決鬥、從他的小馬摔下來、並表現得如此無法平衡,而這也是當初那位得繪製他的可憐巫師對他的印象。胖女士的畫像也不斷的放縱她對美好食物飲品的享受,並在她在世的人物過世以後繼續守護著安全。
然而,這些畫像並沒有辦法就他們的複雜過去進行特別有深度的討論,他們(字面上和比喻來說)是平面的。他們只能作為藝術家眼中的活人的代表。
有些魔法畫像能夠和活人的世界有相當多的互動。傳統來說,校長的畫像是在他們死前就畫好的。當畫像完成以後,被繪製的校長會將畫像鎖起來,並常常去它在的櫥櫃拜訪它(如果想要的話)來教導它來表現和行動得和他們自己一模一樣,並傳授各種有用的回憶和點滴的知識,可能在接下來的多少世紀能夠跟他們的繼位者分享。
有些校長畫像的知識和洞察力的深度只有現任校長和少數幾位學生知道,這些學生幾個世紀以來查覺到這些畫像在有訪客來訪校長室時看起來沉睡的模樣並不一定是真的。"
第五集好唔鍾意電影改到哈利超順攤咁入咗鳳凰會
明明路平同衛斯理太太出聲唔俾佢入
入正題冇時間咁多校園生活
我成日覺得嗰個學院計分好狗
佢成日宣佈咗邊個院最高分之後先話咩有幾個臨時特別加分
其實我一直有個假設
石內卜十幾年黎負責教OWL同NEWT既魔藥學
即係佢好大程度左右到學生OWL魔藥學既成績,仲要係佢制定修讀NEWT魔藥學既標準

正氣師最低標準係NEWT魔藥學有E,咁即係石內卜呢十幾年有選拔正氣師既否決權
如果石內卜仲係食死人既話,咁個時正氣師入面有幾多係信得過
天狼星同都有對James after all this time 嘅
睇到第7集尾段,我覺得佢簡直就係JK

當然你呢個解讀係更有意義
都係嗰句
石內卜好撚慘
學其他post話齋,淨係想睇佢地開開心心嘅校園生活,一到打打殺殺就唔想睇
但佢唔戴嘅話 用劍整爛隻戒指唔會都照中咒?
嗰條臭八婆
yes 校長本傳記佢寫 爆晒佢大鑊
第四集本身俾妙麗捉到佢都係非法阿尼瑪格斯 識變烏蠅偷聽人講嘢 妙麗困住咗佢之後罰佢以後唔可以亂寫人
第五集仲搵咗佢寫文幫手宣傳 但第七集妙麗逃亡咗無王管就又出返黎寫臭老鄧
佢爆埋GGAD單野出黎
畀人揭發佢其實識變做烏蠅嚟偷聽人地啲對話攞料寫報紙
最後畀妙麗佢地捉到
希望呢個post 唔會咁快收皮,平時唔會興起講返HP
what is jk
成個故事講成長同救贖,得開心校園生活唔死下人,太歡樂起唔到羅琳想要嘅效果

後面瘋狂派飯盒比唔同角色係睇到好sad
歷代校長都教幅畫點模仿自己
咁幅畫唔算係靈魂一部分吖
只不過係一個100%模仿超級AI
作者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞