點解好多香港男性20幾歲都 puppy love

155 回覆
305 Like 26 Dislike
真,呢啲仆街害人不淺
其實點解有少數香港男性可以唔受呢d文化影響?因為佢地特別早熟/靚仔?
其實你gum做,例如男女食飯每次都請客,只會俾人自卑,冇議價能力的形象
大啲睇冇咁易呀嘛
師兄真係睇得透
其實早熟同靚仔本質都係供應比女人要d乜佢就比d乜
只係佢天生就提供到女人要嘅野

真係可以唔受呢種文化(我先定名為供養文化先)影響嘅人
1.反思過呢個世界
2.獨行獨斷地拒絕呢個世界嘅異常人(比如龍心)

所以你會發覺龍心明明係社會定義嘅痴線佬
但佢溝到女 好多遵守緊呢個社會玩法嘅所謂好男人就要做女神隻兵

我地唔願意做第二種
只能做第一種
龍心佢除咗政治上出位有咩值得學習??
首先我冇講過佢值得學習
但你問到 佢又有野真係值得學習

龍心可以隨街問女拎電話你敢唔敢先
你唔敢 係因為你承擔唔到社會壓力
1.拎唔到會柒
2.會比人話係狗公

狗公就係目前社會最大最大嘅笑話
真相係話人狗公果d先係真正意義上嘅狗公
Puppy love純啲唔係 好過 計較,睇到靚就換女咩?

弱智
香港社會係gum性壓抑,正常男人俾人話賤男/狗公
我之前試過參加聯校活動去問女攞電話 (男校 sosad),其實唔難
我覺得最難係點樣 flirt 女,永遠我都有好大罪惡感,覺得唔夠高大靚仔冇資格
你有幾撚成熟啊睇過
嗱 其實我好有興趣研究兩性關係
你願意嘅話留個tg 可以share我睇睇你地係點交流
放心純個人興趣

答返你先
罪惡感我唔太明 以為唔夠高大靚仔而唔敢正面異性屬性自卑感
你會咁諗因為你怕比人笑
上網太多太多人同你講靚仔flirt女=幽默有趣 毒撚flirt女=下流賤格

其實全部都係假嘅
flirt女核心係引導對方情緒令對方開心? 錯!!!
flirt女核心其實係勾引對方雌性本能反應

愛係不可控制嘅
你鐘意一條女嘅時候 你都冇辦法令自己突然唔愛對方
女其實都一樣 男人唔需要用理智說服對方愛你
如果你單純地同對方講 我好大隻 我好靚仔 我好有錢 我有才華
其實你就係用緊邏輯說服對方 令對邊理智地選擇你
但事實真正可以調動女性愛嘅本能其實唔係理智
而係佢地本能

所以你先會見到咁多觀陰兵 工具人失敗收場
女人會放棄呢d對佢好 理智上應該選擇嘅人
而晚晚主動去比果d佢地本能上所選擇嘅人中出
tg 係 @calebyeung8
補充下
係本能上 每個男人都天生平等 你唔會因為肥矮毒撚而失去呢d本能
但你因為冇自信而失去呢種本能
果d所謂flirt女高手
其實佢地講嘅十居其九都係垃圾 只不過因為有自信自然會滲出一種雄性吸引力

所以你要做嘅反而係愈淆愈要上
怯就輸一世
父權講緊重男輕女呀,唔識扮識
唔係識生細路?
其實呢
父權文化會強調女人要矜持 要守身
純純粹粹係保障緊男性
因為男人係冇辦法知道自己女人生緊個仔係唔係自己
佢只能用道德去綁架女性 減少自己養左人地個仔嘅機會
保障返自己生殖後代嘅權利

呢d係核係基因上嘅意識 唔會因為今時今日有dna報告就放得低

當你知道你女神晚晚個同一個人嘅母狗 你可能會含淚接受
但當如果你女神晚晚做唔同人母狗 你嘅基因會幫你斬欖 令你唔再愛佢
相反 女人對男人出軌嘅包容力就大好多
因為影響唔到佢生殖後代 女人冇養錯仔呢個風險
佢地包容唔到二奶係因為佢怕男人養唔起兩個異性
當男人有能力保證養得起嘅時侯 女人會好容易接受二奶 甚至三四奶

呢度只係講緊本能上嘅決定
事實上當然要睇好多野
block多件戇尻仔
個問題係冇女圍喎清
red pill
我覺得red pill太危險 就咁食落去好易仇女/變基
但red pill的確係暫時最解釋到社會現象嘅一套理論
咁都係計較對自己好啲既
red pill唔會
其實係喚醒男人内在力量
你講既都係red pill既内核
確實我受red pill影響好大
巴打你有睇過red pill 咁有冇論證過佢所講嘅方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞