康城站周邊討論區4

1001 回覆
9 Like 35 Dislike
其實都唔止少少
首都2 房 8字 領都啲三房唔明點解都係8 字
唔知依家仲有冇8 字成交
起公屋啦 冧市啦
點算
有冇人恐慌性拋售?
我接
峻瀅都有幾單8M up
首都算遲左
BTW
想問下各位去開邊到買餸
TKO定新都城?
岩岩搬入嚟住半年左右
正呀
有返街市,街場,仲有惠康百佳
黎緊放
3房啱唔啱
開多間超市/阿信屋好過
到時啲公屋撚點出入?
行去邊個地鐵站都死,小巴又唔知收幾錢
小巴出坑口,唔通貪The Lohas d 野貴咩
食黎食去都係亞參 其他又好難食
有幾個月前
現家無曬啦
套三房低過9字好快俾人買左
之前有間8.9m領都 放左幾日 原本星期六去睇
星期五agent就話賣左 快到
馬會
【樓市狂潮】將軍澳一日3破頂 峻瀅呎價1.6萬新高 https://bit.ly/2UpIVGc

樓市狂潮持續,#將軍澳 昨單日錄最少3宗破頂成交,其中 #峻瀅 有2房戶放售翌日即易手,呎價16064元更刷新全屋苑紀錄。

美聯物業高級分區營業經理黃富國稱,峻瀅1期2座高層G室2房戶,實用面積498方呎,昨以800萬元售出,呎價16064元貴絕全屋苑,而該單位高價易手全因屬優質貨,不但位處高層,更屬市場少有向南放盤。據知,原業主本持貨收租,惟租客周一(19日)遷出供睇樓後,昨即火速獲承接,造價雖較開價略低10萬元或1.2%,惟對比2012年一手購入價397.4萬元,仍升值402.6萬元或1倍。

峻瀅交通雖不及首都方便,但2房戶造價普遍也要800萬元,而日出康城4A期晉海2房單位造價更須900萬元起跳,故同樣預算下,買家終選擇相對鄰近港鐵站的首都。

又升爆
連燈投資指數永遠唔會令你失望
我發現每個reply都會有一個負皮
邊個康城hater入左黎負皮又唔敢出黎battle?
睇返原來咁鬼遠
搵鬼去咩
邊個屋苑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞