康城站周邊討論區4

1001 回覆
9 Like 35 Dislike
港鐵公司剛公布加強列車服務,為配合將軍澳綫沿綫社區發展所帶來的乘客需求,由八月三十日起,
公司會加強平日、週末及公眾假期非繁忙時段往來調景嶺及康城站的列車班次,由約 12 分鐘加密至約 8.2 至 10 分鐘一班車。將軍澳綫往來北角及寶琳站的列車班次,亦會於平日大部分非繁忙時段加強至約每 5 分鐘一班車。
Source?
1/3鐵
唔加唔掂喇 成幢入境署總部同政府大樓搬過TKO 個站一日多幾萬人出入
大人去 let's spa
屌你老母睇下灣仔海旁嗰厠平日幾撚多人就知咩事
屌你老母睇下灣仔海旁嗰平日幾撚多人就知咩事
地鐵唔加唔得,TKO人口增長太快
加閘機未 都會票啲人成日過唔到
繁忙時間有加手推車仔機
買高溢價大西北樓嚟自住嘅都係傻閪
新入post等我評論下依個垃圾地方
唔講間屋大細只係講我路過嘅觀感
先唔講峻依個孤島先(但人哋有小巴有巴士經

一期首都一大風上到平台基本上無可能避到雨,
出入市區都算方便,但係去商場係咁多期最遠咁制。

二期領都會所層上樓其實都幾好幾新嘅設計,
去巴士站有啲麻煩之外,其實個位置都算唔錯,
仲有個餐廳(未食過)係會所層都叫做懶人恩物

三期緻藍天比較少入
去地鐵站應該係最方便個兩期,去商場又ok近,
基本上佢同Malibu個位置就剎食少少,
個會所好似好大

四期晉海個位有啲難入,但係都算近商場,
唔洗再拍多次閘口應該係咁多期最人性化嘅一期

五期Malibu個位好爽,又望海又近海濱條路出入,
起左條海濱橋去將南又係最快,
地鐵同巴士站都十分方便
如果有條路連環澳路嘅話,
可以話係暫時6期最好嘅一期

六期LP6 垃圾
希望起完環澳路條橋會好返啲,
如果唔係嘅話真係最垃圾嘅一期
LP6 12座唔會直接睇到。ocean marini 向西南三房都係。

望返將南向西北唔夠西南同南好。
完全睇得出你只係路過
內龍唔講喇
講好耐
二期去巴士站點會麻煩?
停車場一出就係巴士站wo
加班次 樓價升5% ok?
一期三期都有會所餐廳又唔講
二期去巴士站行停車場一出就到又唔知
我知停車場個邊
可能我個角度係123座所以先覺得煩
一期會所又唔係大廈禁落樓就去到
三期真心少去
123座係迴旋處行去巴士站都係幾分鐘姐
有幾煩
未必。睇吓鍾意咩
西北。有海景有城市有山景有日落景
成個圖畫其實好靚。 墳場又遠 而且又唔係直望

向正南 畫面有啲單調。 不過唔錯

最差 就係直望墳場同埋直望堆填區。 嗰啲其實只係好內園少少
四期任人入都叫人性化?
你知唔知班地盤佬個個都係經四期平台過去開工?

早排講話起政府大樓嗰個位
無論佢將來起乜野
要去嗰度嘅人都會係咁行

條路維修保養邊個出錢??
全康城d 公家路都係所有期數業主bear
無分你我他
其實4期有無得唔經商場落返地面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞