康城站周邊討論區4

1001 回覆
9 Like 35 Dislike
開頭睇樓覺得ok 收咗樓入到會所望下 個會所同埋周邊環境保養清潔差到 仲殘過我本身同屋企住嗰度 (18年樓

依家倒數緊ssd 換樓
ching好寸
想講兩年前班度縮班業委慳嗰少少、換咗另一間會所管理公司好唔惦wor

之後跟公司去咗另一個同區新屋苑做,見到好多熟客咁啱買左嗰個度、認得我地、又同我地講,話個陣會所管理亂、又話冇後生女做、夜晚得返D啊嬸做
本身同屋企住緊橙色線都係港鐵premier 既屋苑諗住 康城都係premier 應該ok la 但領都真心做得好差 中轉大堂燈都唔開 會所個廁所去過一次 仲衰過公廁 上次過去仲要聽啲保安講好多都走 唔係度做 仲要保安本身都唔夠人
緊係同九龍站無得比
泰國野幾好食
換樓好大開支wor ,其他都升得好勁
係.. 又要俾多次ssd 先甘
雜費都50萬
信和好過會記,凱匯屈到
信和d design有時都幾老土,不過真係咸魚青菜啦~
同埋呢啲JV盤好難咁樣計,好似康城咁,好多時被狗鐵鍊住春袋
montara delay?
Source?
見到Montara 單位仲未着燈而89期夜晚有燈着就知7期一定最遲入伙
同一座左右翼對講同cctv system 分開,一個secure 着老西左右兩邊跑講野寫野交收野就知管理真心好唔掂啦!

領都真心垃圾 廁所臭過公廁 有啲絨櫈直頭坐完屎忽痕
有得揀我都想 但前提係唔好周圍都污糟邋遢 溶溶爛爛 貼晒膠紙 當整咗
十年先十零萬
你屋苑靚靚仔仔 升多幾%都唔止
係 當初諗住買覺得嗰陣可能乜都冇先咁低水 之後有機會追落後 諗住兩房點都冇可能貴過三房 不過而家新樓兩房仲貴過佢哋 買咗先發現原來咁多暗病 如果我睇多兩次樓嘅話我應該絕對唔會揀 如果保養/管理做得好我諗唔會咁平 唔明啲業委諗咩
你要問業委會主席李栢棠同副主席姜新華啦
10年樓好似人地住左30年咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞