炒卡炒得咁開心呀啦

400 回覆
370 Like 12 Dislike
興趣呢啲真係冇得講,人人唔同
ROG-STRIX-RTX3080-0105-WHITE $1,049.99
ROG-STRIX-RTX3080-010G-GAMING $ 929.99
RTX3080-10G-EK $999.99
TUF-RTX3080-010G-GAMING $859.99
ROG-STRIX-RTX3070-08G-WHITE $779.99
ROG-STRIX-RTX3070-08G-GAMING $699.99
RTX3070-8G-EK $729.99
TUF-RTX3070-08G-GAMING $ 649.99
KO-RTX3070-08G-GAMING $639.99
DUAL-RTX3070-08G $599.99
根本睇自己荷包,買得起緊係買好啲。如果真係話打機啫,其實一部an機加模擬器已經玩到任天堂 超任 psp ps舊games,電腦都唔使
3060ti
唔係msrp一律唔買
人人要求唔同, 享受程度差異
1080 60FPS 同 4K 60FPS 差幾撚遠
btw 聽歌都可以洗幾十萬, 反映你活係咩level
睇多次再諗清楚意思係就算我哋闊佬啲計匯率十算,出面都仲狼過呢個價
唔好助長出面呢個炒價風氣

利申:GTX960
當佢打機睇慣144fps 翻翻去60fps 就會知有咩分別

60fps 有鬼影
跌撚死班炒狗未?
CHING 咁有米幫人接卡
等佢跌得黎下年又出40系
pin 個1660s 減完都仲係貴左成千咁滯
唔係等埋消費券完先有得跌咩
師兄放唔放
3070 依家貴定價幾多
幣市收皮
用家福音
其實講過好多次

你可以唔買炒價的咭,但唔可下下攞住Nvidia 個MSRP 嚟做準則

最簡單一個例子,當年2080 ti Nvidia 係話999美金起

但999美金呢個價錢只係EVGA 2080 ti black 呢張腎虧咭先賣過一段好短時間,後來呢張最差體質的咭都賣到1099/1199

何況AIB 咭個價根本唔跟Nvidia MSRP

然後香港班仆街代理唔炒都食水深架啦

上星期我有朋友$8500 入到3080,其實都算係咁

不過睇死實有人屈我係炒狗
兩千左右
8500 Where?
海鮮坊琴日見Giga gaming oc $8500 Inno x4 $9000 但全部冇貨 得返一張gundam
唔拎MSRP做準則可以用咩做準則

其實都係講緊每個人心目中個價唔同,大家都知舖頭要搵食,但食相有時難免太過難睇?
我相信舖頭賣MSRP美金價十算轉做港紙都唔算過份
你估你買卡淨係打機咩
你要睇返間廠本身個MSRP
上面PO左MSI 3080最平都USD1060
N記個MSRP永遠都係低好多
如果要跟呢個價買,應該要等40出先有機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞