炒卡炒得咁開心呀啦

400 回覆
370 Like 12 Dislike
唔係講左下代新架構要去到2023年先咩
收皮啦
懶醒
你或者唔係
但事實上就係大把傻屌聽左呢到d人講乜撚都跟msrp價
早排個suprim x 3080 7,8千蚊都有條傻屌信左人話要跟NV個MSRP價 話人地炒貴2千5

琴日經過MK旺電先見到張3060賣緊3千6 可單賣
辜勿論比起MSRP都係貴左
但起碼個價已經無腦場咁撚離地
腦場以前就話好搵
而家d sales又冇錢又冇mk妹食
仲有人做真係奇
屌人溢價條友吹到話出新一代卡會跳樓價
吹到2080TI 6千入到
嗰陣真係未見過跌到咁平
咁宣佈出30系果日
果晚20系d卡真係趺到仆街
係之後30系瘋狂缺貨+挖礦熱潮先升返起價
開始多卡比人單買(2)
https://lih.kg/tPytHNX
佢係話30出前一年
咁呢層唔敢講啦
一陣講多兩講比條友貼單出黎反cup就柒到仆街
2019年我個FD喺法奧砌部2080都冇咁平
我覺得唔係為挖礦或者有需要用盡24gb vram既
3080ti已經好夠做
我自己2020年中係法奧砌果時
最丐果張giga2080super都要5k7
條友貼到單咪佢神通廣大買到低過MSRP
我認柒都抵啦
不過咁多年真係未見過未任何新卡消息會低MSRP一截咁賣
唔緊要啦
反正加句"死炒狗成手蟹貨?"就得
將任何質疑既人都spin做炒狗礦佬就無問題
我都係3090睇下netflix上下網就算
買野心態一定攻頂先舒服
就係想用得耐先唔建議上3090
新呢代用gddr6x熱到仆街
3080ti 12粒
3090 24粒正反底面pcb都有雙倍既發熱
呢幾日見人傳話30系都會出super
但都係聽返黎唔敢肯定
腦場個班狗黎
到你開口問 呢樣冇個樣冇
開8K只係水你入去佢間鋪
其實係Nvidia 吹到3070勁過2080 ti

同時3070 Nvidia MSRP 係$499

所以一大班人恐慌式拋售2080ti

同時又有一堆人鼓吹2080 ti 唔走無得走

結果3070 average 計弱過2080 ti,亦唔見得真係4000港紙入到一張3070 (又大大巴車埋去d MSRP撚度

後來礦潮就乜都升晒啦
早兩星我朋友喺海鮮坊8500買到妓嘉3080 喎
你岩 X都個MK妹都冇做
每次經過正都佢工作就係負責同男同事傾計
世界冠軍都做KOL腦場打手
遲早摺
咁就好 4500買到都照殺 希望到時唔會比消費券搞到又加價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞