『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (16) VISA有未等候區

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
8月1日
仲要半年你先有權追呀,唔係半年包有decision呀仲要cut埋LOTR,本身叫人如非必要都申請咗visa先去,2月廿幾apply話within 12weeks,我預5月尾ready行得差唔多就冇衝LOTR,拖到7月突然cut LOTR都未出visa就被困,再而家已經8月,有個job offer響手但再冇visa就accept唔到。問又問過幾廿百次,淨係掉錢落咸水海換句awiting decision, 究竟我做錯咗d咩
根本唔應該cut響7月19嘅12wks前已經apply咗visa但未出嘅人嘅LOTR權,完全係伏
好奇一問ump收唔收八達通學生無信用卡
點解唔用現金
想用政府派嗰筆錢
點解唔用T&G
一開始見T&G等到出年 嗰陣時心諗都無所謂咪登記八達通依加好後悔
你係唔係睇錯咗
得八達通要分3期
我想講係飲咖啡飲到出年依加我後悔到出年
LOTR 呢個酌情權已經run咗一年
又點會叫”突然” cut
你當初應該問僱主LOTR請唔請好過
想問去英國前3日內個covid test去邊度做好?
社區檢測中心?
係咪要用返BNO登記?

唔該
想知呢度係咪要填BNO號碼
有無人知Ump排到幾時
之前有報告話p嗰間填bno都得,其他營運商接唔接受就唔知,同埋會唔會搶心有關資料上傳政府囉,實際上同tb test 一樣,用邊本做都係個人選擇,border force辨認到係你就得,反正兩本都帶去㗎啦,當中風險先決了
我好驚填身分證去到英國唔受
但其實BNO上面有身分證號碼對得返
有無巴打有經驗?
你只有bno?咁身份證你唔會唔帶去英國,咁亦有人照填bno嘅,而且你申請visa時,一樣應該上載咗身份證資料喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞