『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (16) VISA有未等候區

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
如果係英國5年都冇收入, OR 仲係出HK 既糧, 會唔會到時候唔俾PR 你?
睇ILR要求
我有朋友UPLOAD 個陣都係咁 但收到Evidence sent: British National Overseas個封信
係咪呢個?

符合以下所有條件,並居住滿5年,方可申請 indefinite leave to remain(ILR):

1 ) 符合英語能力要求,只有65歲以上,以及證明大學主要用英語教方可豁免。英國以外大學學位可於 UK NARIC 確認其學位學歷同英文程度符合英語能力要求
2 ) 在 life in the uk test 合格
3 ) BNO VISA 居住期5年內連續12個月沒有離開英國本土多於180日
4 ) 支付申請 indefinite leave to remain(ILR)費用
我之後知道點解,應該係我pfd檔個名多左apostrophedelete左就搞掂
但你批左未
上個禮拜五補咗TOR嘅文件到而家都無聲氣
真係賣大包到不得了
即係批左過得去就算一直搵唔到工食晒谷種都可以唔駛敗走
月頭申請TOR

話要我提供英國地址
咁我覆左佢
nch.tor@hmrc.gov.uk 呢個
有Auto Response覆返收到我REPLY

上星期五個OFFICER 話我個FD 個文件唔係3個月內要再補文件

我回左個OFFICER shXXXX@hmrc.gov.uk EMAIL ACC

會唔會有問題
因為無再UPDATE過
俾個救生網你啫
去到果步仲唔走應該都好焦慮下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞