AMD討論POST(69) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
最新版本ctr 有得test curve
架構改左 唔同GCN 冇FM
姐係冇會加翻FM嘅news
This Tiny Ryzen 5500U PC Is Awesome! ASUS PN51 Review

https://youtu.be/MdfrY8FO7o0
買有Vega igpu 既mini pc 吧

下代apu 確定轉向rdna2 了
玩唔掂run run下黑畫面後入唔返windows,要熄一陣機先得

同埋hang兩次後再開又唔識繼續run,我放棄
跑ctr 先bios reset default

唔好超ram 😇😇😇😇
我ram剩係開左xmp全auto
試下用RC5

可能RC6太新
得閒先再試,我尋日係用rc6,感覺仲衰過人手tune

而家都係打機燒機正常用都唔死,但尋晚idle訓覺今日起身又黑畫面左無反應,check返eventlog無whea-logger死既時間大約idle左9個鐘後先死,唔知咩事
想知 Gigabyte B550M AORUS PRO-P 二手唔使 $600 抵玩?
呢塊ok

改左之前version 1 .0 問題
唔知有冇人買呢
埋單 US$73.66,要寄集運
係咪用dark hero ?

幫下上面
上面講緊咩
講緊2版本pbo setting
AMD討論POST(69) 睇#1&有時間幫手填資料
https://lih.kg/uaweAnX
#197 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
Asus x570s 出未
想換了
C8E
之前話idle會死機個問題set左pbo auto都仲係度

google發覺好多鬼佬都有呢個問題,試過曬c state , dfstate , llc level 3 個d setting都係咁,但heavy load打機好stable

今晚試下set死soc 1.1v再試
試吓果2條chiphell link
今次真係要你幫佢😂😂😂😂😂
試曬,本來一直以為係oc setting問題,但諗落打機燒機都唔死剩係idle會黑畫

我尋晚全auto剩係set左xmp , flck 1800 , pbo auto , llc level 3, cpu current 120% , ptt limit motherboard ,訓醒又係死左

懷疑idle電壓auto太低死鬼左?所以今晚試set埋soc做1.1v
點幫
我而家全核 4.4GHz 1.15V
OC Switcher、PBO 嗰啲全 Auto,其實我唔係好明點解要分兩板 PBO 嚟玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞