AMD討論POST(69) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
x570s msi carbon 呢塊幾時出
其實想轉 最主要係因為b550m tuf冇前置 Usb-c 而我個箱有
所以我都覺成件事本身都好不智,買果時冇留意到
應該月底有了
AMD 3D V-Cache uses 9 micron pitch bonds, the future of 3D stacking is circuit slicing

https://videocardz.com/newz/amd-3d-v-cache-uses-9-micron-pitch-bonds-the-future-of-3d-stacking-is-circuit-slicing
b550m 未update bios 插5600x係咪連機都開唔到
見啲人話要有粒舊代amd用黎update個bios
如果依家情況想問下無舊代搞唔搞到update
係咪post頭林仔條片個case就係就咁底版插電都update到?
用咩板?
msi mag b550m mortar
Bios flashback
想問下我呢個case就算未update塊版係咪應該有燈?
見插左電都完全無反應咁唔知自己手殘定關bios事
Debug led有冇著?
應該無
聽朝再搞搞
5900x 499.99真係頂唔緊入咗粒
c8e同ace max幾時有review 好難揀
carbon ek x又好似好吸引

不過唔知幾時先等到張顯示卡
用開i記,準備入手amd 3700x俾我老婆用,留定名先多多指教
第一次見平過4千
Ace Max 次旗艦板唔會平
AMD Zen4 Ryzen CPUs confirmed to offer integrated graphics

https://videocardz.com/newz/amd-zen4-ryzen-cpus-confirmed-to-offer-integrated-graphics
新加嗰條X4唔一定要駁USB4 controller
淨係想知邊塊好d 話知佢平唔平
睇你要唔要of switch & tb4
無所謂 反正呢幾年都唔覺得會普及到 可有可無
如果係我 我會上asus

Oc Switch 係好野
好似月尾開訂?
見堆海鮮檔開7000頭 唔知官價實際幾錢
Extreme 呢個價 不意外
可以改nvme

但覺得大部分行 usb4 機會大D
唔撚信班賤種會賣msrp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞