AMD討論POST(69) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
明顯未用曬
您需要存取權
要求授予存取權,或切換至具有存取權的帳戶。
updated
唔識計用剩幾多
你sata port 都未插曬
仲有 Intel 530 240GB,Toshiba MG04ACA600E 6TB,WD 1TB 藍碟 HDD
Dark hero m.2同sata 冇衝突
即係就算我換咗 HP EX950 做 Samsung 980 PRO 都係行 4.0?
大家好
我想請教吓 邊度有完整 ctr 2.1 rc5 tutorial?

因為我搵到果d 多數係2.0 教學
我run 完之後 有以下result , 但跟住之後應該要點

我撳去profile save 1
再tune save 2
再重新開機,我唔肯定佢有冇run
究竟係邊個位可以save 加 activate
同埋開機自己啟動同run profile
我上 YouTube 見到 O11D Mini 裝到 ATX + 360 水冷,覺得好後悔買咗 O11DXL
Check Profile
https://youtu.be/6VDIXgqjcss
可以睇埋佢2.0條片
會再清楚d
itx only
Thx
上水就唔會後悔
出呢堆代表你run咗一次diagnostic 你需要再撳tune

撳完佢有start with os 同hybrid oc 揀
我要去profile 果度先有hybird oc個option
Start with os 都好似無

Profile 2 係咪要再tune ?
是 你可以tune個1.3v既頻率等佢boost上去平時用
我再研究吓 我完全無理v 數
因為唔識
通常profile一個普通1.1v左右 俾粒U高使用率時用

一個就1.25-1.35v 俾低使用率 例如打機 時用

PX profile應該就已經自動填咗數 可以考慮需唔需要用
巴打們
想問關於Ryzen 5 3600溫度問題
底板係msi b450m mortar max
本身用底板game boost推3A大作溫度會好唔穩定
大約係70-90咁跳

依家關左幫game boost
Override voltage :1.2500V
CPU RATIO: 40

依家就60-75左右咁 唔會點大上大落
仲有冇方法可以試下穩定啲同埋低溫啲
試下R23 之後試打機
用R23試邊個組合最高分?

Override voltage 同cpu ration 個range大約幾多?

本人超級新手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞