銀行 banking career 你問我答 (2)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
仲有無想做銀行架? FO BO都有位

https://t.me/lebronjameshappy

我都想知做sales support係咪對想做sales有大啲嘅幫助見好多人做credit sales 其實即係咩
Ching我唔係太了解等原本開呢個post嘅巴打覆你啦
想做tech risk consulting既話應該點樣裝備自己去interview好啲 有無啲咩應該學定先?

至於做前線 其實我自己為人/個性係適合做啲對人對過對字既工 對字既工對我黎講真係太悶喇 我自己本身係外向型 但做前線又好似晒左我讀呢科咁.

非retail bank姐係做corporate bank 做起上黎有咩大分別令你咁覺得?如果想搵corporate bank 就應該唔洗由前線做起?job ad應該留意咩keywords?
咩都肯,本身back office 底去big 4 non fs , 未考完
最好唔好講咁多野,有咩一定要email 留底,其實係好基本既番工守則
唔好亂黎呀
無撚難度,不過好多野學,一腳踢咁解轉出大bank都ok
底薪算高,fresh grad or new joiner黎講,17(m14)~19k(m15), incentive 季佣大約30000~80000, 睇你能力
Thx巴打
https://t.me/lebronjameshappy

可以介紹啊,識人同埋以前都做過下
中資轉法資 加50%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞