TVB《刑偵日記》最新收視大跌,ViuTV《大叔的愛》收視再創新高

543 回覆
692 Like 12 Dislike
個數量1000戶 應該夠
但係如果每一次都係果一堆固定sample 就真係冇乜意思,電話訪問都唔係固定果一班人問啦
上咁耐連登/高登 都好似遇唔到有人話屋企有 收視調查果舊嘢.....
點old school法,想知
有時YouTube睇到片段,見到佢較到啲色懶pro緊,仲以為有新拍攝方式
得班廢老有統計盒咋
關我地撚事咩
依啲數根本無意思
8月會播姜濤和Anson lo嘅超感應學園。
問題係一個咁biased 咁偏向tvb嘅sampling都顯示tvb大跌緊
抄幻愛 拍愛情精神分裂可能多人睇
其實個主題都好old school
你唔係真係以為依1000人係按年齡/家庭收入/性別比例去代表全香港人
就咁睇盤數都知依個收視統計起碼8成人都廢老黎
搭巴士兩蚊個班老而不死嘅垃圾
唔需要再假大空假猩猩話1000人足以代表700萬人
如果咁高代表性嘅話以後選特首議員就搵1000件藍絲紅底廢老出黎然後話佢地可以代表所有香港人
根本就bullshit 香港人仲俾人呃唔夠
現實就係無人會咁撚好心得閒同你按唔同特徵群組幫你搵返岩岩好比例嘅1000人出黎 根本個個做統計嘅都有私心
愛回家依家真係鎮台之寶咁
都唔會
日日煮餸節目痴撚線

Btw,德國寶過咗去贊助viu,肥閪收皮啦
應該播奧運2小時節目

其實viu近依兩年都keep住有自家制劇,特別成日同天下一既藝人合作,今時唔同往日,每套劇情都好特別,唔似TVB咁倒模出黎
Cctvb打手仲係度打飛機
話姜濤啲fans都係師奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞