TVB《刑偵日記》最新收視大跌,ViuTV《大叔的愛》收視再創新高

543 回覆
692 Like 12 Dislike
CCTVB用嗰幾百部電視盒嚟計都攪成咁
其實我覺得viutv應該可以試試學日本韓國
唔好再日日播改一二、三四、四五咁播
咁可能可以將話題討論性拉長
D人每次播又會更期待
自制劇又可以播多D
深夜就播D自制低成本半小時劇
TVB搞到佢個個女cast都好似係雞咁
其實一開頭綠豆就係咁
但效果好似唔咁好
所以轉返日日播
TVB首先真係唔應該再拍黑警劇、古裝啦
第二覺得改改個台徽,三色logo真係好老土
CCTVB 收皮啦
除咗老豆老母食飯要睇
要兩年都無開過果五個台
講經咩
大部分香港人煲劇都係等人地做完再一次過download 黎睇ga
可能個陣viutv開台冇幾耐
加上近年TVB神憎鬼厭
依家咁做可能會好D
黃金時間好似播半個鐘劇唔係咁好
由5月頭開始不斷開po冷嘲熱諷互含洗熱門
結果自肥,mirror演唱會,大叔…越反越紅
班垃圾如果係pr五毛真心要扣錢
與其話智商低不如話佢哋心地唔好
利用他人失業問題同埋一直以嚟大眾對行業嘅誤解收割人氣
批呢個節目嘅人可以害人終害己
而家15點底牌原形畢露

信者恆信
廣告商大可以繼續聽sales同打手講
呃自己投放廣告係TVB嘅商業策略有用
但係有少少common sense都知真相
就嚟播中共劇 改名做香港閂電影都得
連我藍到出汁嘅老母都唔g持tvb, 仲話大叔的愛好睇
CCTVB所謂重頭劇、大製作
來來去去都係大家族、爭產......
跟住住個間大屋膠到牆係木板做、櫃係發泡膠
好似特登俾人知係廠景
依家講緊係viutv播放方式
唔係講緊香港人點睇、用咩方法睇
CCTVB 唔驚啦

日日咁多人吹奏Chantel 一個人打殘Mirror

推佢去拍劇一定好受歡迎咩廣告都比Chantel 搶晒
鍾意第二個
1. 有D MK
2. 有仙氣
3. 人造人
我意思係,如果viutv 用果個播放方式,唔單止未必可以拉長個話題時間,更加大機會係令成件事無話題
TVB會搵個主持係咁同個家庭講
買樓嘅好處、努力儲錢
依家住劏房好慘慘

最重要嘅係信政府、信林鄭、信黨
同記住日日睇TVB
究竟知唔知收視係點解?
半世紀前嘅產物都拎黎打飛機
但佢哋唔係背稿㗎喎
定你係睇咗第一集先咁諗?
由第四集開始睇會好好多
兩睇姐
日本韓國都有成功例子嘅
扣錢?

TVB 姚焯菲 Chantel 一人力壓 Mirror

https://lih.kg/2574023

諗呢個campaign 果個
直頭應該唔補錢即炒
搵班三尖八角嘅茄喱啡
去幫班三尖八角嘅偶像造勢

唔該啦,本來冇比較真係冇傷害
而家一比,
哇成班Chantel fans一係呀叔呀嬸一係汁男
第日班星夢幫出道可以賣咩廣告?

添寧?
我老母TVB劇fans都轉台睇大叔的愛
重推薦埋我睇 叫我上網重睇

佢話TVB又播打打殺殺 好悶
大叔的愛好搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞