TVB《刑偵日記》最新收視大跌,ViuTV《大叔的愛》收視再創新高

543 回覆
692 Like 12 Dislike
我都唔知我果次係睇緊第幾集
好似係上星期四/五,P1X3L 果幾條友「死」左之後果集
係咁用誇平台收視就知佢地係到玩緊數字遊戲

以前駛咩要拉埋其他平台講
就咁一套溏心風暴都報48點(大結局)成3百萬人睇
黑警劇係政治任務黎
佢地似係比689放上枱 封死王維基
根本都唔係有心搞
開台個陣咪咁,for可以坐屋企睇既其實唔方便

ota睇就梗係唔駛理

反而考慮下拍季番當最多12集,星期1-5都唔同有冇得諗
hktv viutv tvb 應該會多好多嘢睇
當年百萬富翁係紅到癲
之後TVB抄佢地整咩一擲千金
希望開電視都做起多d選擇
大媽的愛
viutv拍完大叔的愛,即刻接住拍姦夫的愛。一定破收視紀錄
個集應該唔差㗎喎
佢哋定位似查案綜藝多啲
有啲人負責鳩e.g. 芝娃娃
有啲人係認真啲e.g. Jace/Rachel
但其實佢哋得自己視角嘅「劇本」
其他都自由發揮
所以勁多9up
等睇153親自上陣
復刻做獎門人救亡收視
希望遲啲有返日版

原本諗住比起日版係 house, 韓版係 flat 參考性會大啲, 不過第一集感覺麻麻, 改造過程接近冇, 好在仲有提小小特色建設...

BTW, 大陸有冇類似節目? 見成班人喊, 馬上聯想到大陸節目最叻就係成班人喊到豬頭咁
可能無睇前面所以完全代入唔到
李到晛同崔普閔好靚仔
李到晛同崔普閔好靚仔
我諗就算係做獎門人都救唔到亡,根本TVB已經只係得返d基本盤觀眾,睇綜藝節目而家有netflix youtube 咩都有得睇,莫講話睇韓綜或者美綜,就算親中個班自己都識上網睇我是歌手個d啦,TVB個d質素根本唔入流。仲睇TVB既係佢地冇得揀,個世界係得咁大,唔識或者唔願意上網搵野睇,當TVB同呢班觀眾綑綁左,最後只會同真實世界愈黎愈脫節。 亞視執之前都仲係有好多盲毛硬係要播亞視既。

其實兩個矮人唔入tvb會唔會仲好無死得咁快
受惠既係觀眾 唔好咩?
人地買咗套支那共黨100周年劇
你話係咪放棄啦
ViuTV係勁到我啲p1學生過黎學英文
問我有冇睇大叔的愛
仲要講得出Anson 做咩角色
痴撚線
兩舊垃圾
谷德昭勁
估唔到佢主持節目仲要訪問啲後生仔個效果都幾好睇
十點左右係豐澤酒樓果d電視放

姐係真係得幾點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞