[高達扭蛋/盒蛋討論區10] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SDFC etc

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
MA 係小弟當初入坑既主因
見佢咁俾心機出又出得多款
用3mm珠膠 再用膠水痴上去?
係 成本低可以慳好多錢 唔怕麻煩值得一試
我係聯邦奧干00wing系
所以一路都無乜ma入到
得gp03d
巴打推薦邊隻索帶
珠之間既長度, 中間條棍既長度 有無邊隻岩岩好的?
上面咪有巴打cap圖,同一牌子
我都係見頭post d人跟住整,如果唔係白色一舊好dry
就係頂post 嗰種 3mm
我諗得淘寶先易搵到
長度就冇分 大部份都差唔多
攞嚟改FW 可動一流

如果想搵串珠就去深水埗搵 十蚊唔使就有一大包用到斷line 都未用完

另外改mse關節建議銅支打樁同埋唔好落太厚膠水
咬力太實好易斷 適當鬆緊就可以

如果你想自己試 我會期待下你作品
MSE 都出啦,想要愁哥、同曉擊霸
係咪同勇者collection同一系列?
想問邊到有新個隻FW HI-Nu 散買?個一set 只對Hi-Nu HWS 有興趣
有咩地方可以買到mse g3火箭炮
副廠都得
inspoint or上 grp捕下, g3 set唔貴
做個市場調查
如果我出ensemble 改件/ 直頭成部連關節 咁出
有冇師兄會想買? 定價大概$50-100
mse有講會出og?
K澤: 水槍少女已經玩到成地濕哂,廢鐵留比盒蛋部慢慢玩

好難做到高達類咁
1000円盒蛋都係得把劍
500円扭蛋又要可動上色整新模
日本Premium扭蛋機未普及
就算出 食相應該好難睇或者直接魂限
當然都想佢玩完女出吓其他機械人試水溫
希望佢肯KEEP住出,
ULTRAMAN條LINE出左兩彈就收鳩左皮
太平你可以上fb group 睇下其他人啲價
出gn rms上埋色300一隻
訂2
我唔上色架啦, 我覺得上埋色成本太高 ,個定價貴變相冇乜人買
目前我打算出突擊 parts, 如果50蚊 set ( 砲/劍 ) 係咪太平
太平啦不過都要睇你咩質素
我再研究下
你地prefer 軟膠定硬件
識人賣gto背包,膊頭炮,槍,total 7件賣80$都有唔少人要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞