[高達扭蛋/盒蛋討論區10] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SDFC etc

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有次搵到個拍賣一次過齊哂放俾我唔使周圍搵
但呢套係Converge 最差嘅一套。好易中招
好彩全部平安
但歪嘴一定有 唔嚴重我當睇唔到

反正mae都就出 買多幾隻x1 攞嚟溝FW 仲好玩

去入全套

上圖深水埗模型倉 forte 14 + MSE 7.5
下圖福利 MSE 18 齊6款
有興趣嘅師兄可以一入
mse正義好撚正
架飛機背包偷膠位都有補件
仲要一組關節就做到變形
係對翼要抽插差少少

完全收貨
呢隻評價都幾兩極
MSE01 再販 呢隻評價好唔好㗎?第一隻會唔會差啲
原來有劣評
評價差與唔差結果大家都會係做笨柒多入#haha#do
師兄應該係新入坑,唔知未再販之前01係咩價位

至於質素,應該係完全無問題
本身對呢個系列無咩興趣 但見佢細細隻但幾可動 呢款仲有咁多武器 好似幾抵玩
深坑黎,仲要d野越出越好
我由上年嘅15彈開始玩,大半年淨係追番d通販已經買到要買櫃放
買咗先後悔 好過後悔無買到
發現自己開始高追頭幾彈果時已經番唔到轉頭
仲要破埋戒玩ex
上個post 有師兄屌機翼要插嚟插去唔整關節
forte 抽多咗隻GP01想換GP02 or 賣$20
啱啱追左正義加meteor
宜家有啲心郁訂mse 01
有得買就買啦 mse後追個升幅仲高過mb
無玩MB
不過MB本身已經貴 再炒貴幾倍就有價無乜市

相反MSE平均每隻$3X-6X
炒貴幾倍仍然比較多人食得落

carousell見到出咗8個月嘅Hi-Nu+HWS堆裝$150都有人收
D吉姆、渣古$200/隻, 00R $300
太誇張
駁唔到
但其他偷膠位都補返
又有啲驚喜
正如有啲人要忠於還原,換件變形都屌哂鬼我都覺痴線

其實還原到個look 唔影響外觀可動就得啦
抽4盒就抽到吉姆改不過hazel出得麻麻,個樣呆呆地,藍色上唔勻
前排清左D好舊既扭蛋
去買返D新補充下
見到NXEDGE XI 好靚買左
跟住買埋隻EX-S
雖然遲入坑
想問下仲有冇方法買到HI V、STRIKE FREEDOM同 WING EW
買3set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞