福布斯:日本人為台灣而戰的可能性越來越大

246 回覆
454 Like 17 Dislike
咁我要返鄉下參軍
琉球近台灣多過日本
依家政客點都係睇政局/軍力/同盟/經濟先啦,
預言/塔羅呢d 留返俾d 八婆玩啦

政客喺議會發言:要求首相菅義偉派海上自衛隊到台海保護台灣,因為塔羅牌預言 .... blah blah blah
有食唔食 罪大惡極'
唔會主動食 但係可以製做機會
不過同老美分就一定
N年前已經有人講過呢個問題基於地理位置無乜可能救香港,只可口交
南韓金仔一到店,所有喝酒的人便都看著他笑。

有的叫道,「南韓金仔,你怎麼又回來巴膠台了!」

他不回答,對櫃裡說,「溫兩碗酒,要一疊路線建議。」便排出九文大錢。

他們又故意的高聲嚷道,「你一定又被膠托巴打趕出來了!」

南韓金仔睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空污人清白……」

「什麼清白?我前天親眼見你被眾巴打恥笑,吊著打。」

南韓金仔便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「退出不能算趕……退出!……加拿大路線建議精英,還會被趕麼?」

接連便是難懂的話,什麼「82X改行觀坪路」,什麼「電車變低地台輕鐵」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
日本多天災麻
當年二戰日本唔係好想要支那塊地嘅咩
唔使諗南泡
諗多左啦 日本出手係友情 同時日本人一路都好撚想換個地方發展 日本呢撻地資源少天災多 好難有一番霸業
一旦台海真是爆發戰爭,除了美日外,還有澳洲,英國甚至印度都可能會參戰……
之前單澳洲小龍蝦新聞
其實係香港入口 買嘅係大陸人?
發現閣下logic同要不是xxxxxxx就完蛋了.jpg係一鳩樣
中日友好
日韓唔係frd底
眼前有十億奴隸
呢個勞動力有邊個唔想要
黑奴算得乜嘢華奴先夠多
你咁講支那仲多啦
旅客黎講一定係支那消費最高
仲要某啲劣質台灣客都可以借啲意入埋支那數
有美帝睇著已經夠做
台美日聯軍
日本已講到明當台灣係兄弟手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞