福布斯:日本人為台灣而戰的可能性越來越大

246 回覆
454 Like 17 Dislike
靠生意關係籠絡人既最大後果就係人地都會在商言商,見到唔對路一定閃。

南韓就係咁,就算同中國幾多生意都好,關鍵時刻要埋班既話都唔會埋中國班。無既,你當嗰幾萬駐韓美軍流架咩...
美國海軍陸戰隊軍事實力,相等於一個國家軍事實力,加上日本自衛隊,英國航空母艦戰鬥……
日本對於南韓民族主義係沙包嚟姐,間中攞出嚟打兩下出完氣咪算,唔通真係開片咩 (尤其是南韓而家實際控制獨島)
比我係日本人都唔會幫香港啦,香港咁撚多豬,又唔識打仗,淨係識返工香港走佬就第一快
乖啦,唔好用支那concept 啦
做生意做得多唔代表係盟友,朋友等等
日本人唔係低能

無佐台灣 等於無佐緩衝區
香港人又贏 香港好波
香港同台灣比日本佔領時分別
求求習撚快打
香港咁有錢得淡笑 有無諗過香港除咗錢就係人,人咪陸續運緊走囉,國際社會咪比緊壓力等支那唔好撕票留守人士囉,又唔係同你有親

日本其實都算係咁,傳媒比咗好多鏡頭香港人,政客都有批好撐港,只不過日本都知道香港親中(愛國民主同土共)勢力係年年保釣,又走去燒過神社嘅,佢地點會痴咁埋黎,做下生意算鳩數
都唔係呢個問題啦
支那就好似一個失控嘅炸彈
瘋狂而不受控制 又具有破壞力
呢個政權嘅存在對全球嚟講都唔係好事
你攞捐錢嚟做例子,講到香港好似唔捐咁。

Ps:
香港人只係唔捐比香港啲奶共紅色機構,
台灣、日本、自己友有事,即刻見人。
日本人口都唔夠,唔通叫返五六十歲出來打仗..
打台都叫有籍口
打完台再打日有咩好藉口?
換走刁畜都冇用,冇可能再培養第二個韓國瑜
打一派 拉一派
整得一次病毒就可以整第二次,下次我都唔敢想像係乜撚野
當年大日本帝國咪又係賭國運賭到連嬴心雄,結果二戰被原子彈二爆
支共? 我唔敢想像
日本開化係靠香港去的美軍黑船和當時香港報紙的漢字翻譯
老實講唔多日本人知
八國聯軍2.0就真
成個國家D人的政治思想都仲係Cannibalism, 同班呼呼嘿嘿在安塔曼群島一樣
成日講到自己幾撚勁
但係咁勁唔係用嚟打人 塑造自己和平形象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞