[多圖慎入] 機械人產品綜合討論區 #21 謝絕老翻 歡迎互毒 盡力打好逆境波

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我砌完三隻透明Trans-AM機之後對眼散光勁咗好多
無事,定期提醒咋
真係無野
有冇用放大鏡
試過 普通版RG就ok嘅
透明版放大咗好似冇乜分別

新既傷眼圖又黎
杏加橙配色既1D真心係慳家之選,唔駛買pack唔駛買導彈又唔怕變黃
對於一個30歲未有家室既人黎講
比錢玩玩具冇人煩,真係好幸福

但新識既女朋友,好似有d微言
巴打們點解決夫妻既矛盾,預習一下
一齊玩/買返一樣值價既野比佢

不過最主要係比佢睇到你唔係ALL IN落玩具到,係有為未來有打算咁
咁我一直有儲錢
但佢好似覺得玩玩具太幼稚
btw佢冇明講,但feel到有少少
得閒帶佢行多D信和20樓,睇下改唔改變到佢想法
呢D野勉強唔黎

最簡單方法搵個另一半都係宅既
要睇你買到咩程度,同唔好俾佢知幾錢買,尤其是食炒後追嗰啲
唔識搵係宅既另一半
識個d都係仔
奈何現女友唔係宅
導唔到佢去
講真兩個人最緊要互相尊重
Hobby玩具完全合情合理好嗜好嚟
要全部錢洗晒係佢身上先啱嗎
後追唔多,得兩隻
但玩開合金類,至少都1000up,唔係好夠膽同佢講
下年srx都唔知點算
本身討唔討厭你呢個興趣?(呢個幾緊要
咁人工夠唔夠負擔先,一個月10%人工我覺得可以接受
唔一定要導既,最主要係尊重另一半既興趣,而自己又唔好買得太兇狠
利申:拍咗十年拖,結咗一年婚
認真講 唔尊重你興趣既女 結到婚都盞自己辛苦
逼自己改變 咁條女仲係咪叫愛你先
當然自己買時都要衡量自己收入比例啦
利申: 個女出左世都2年半 仲有KEEP住買玩具
係另一半感覺問題, 呢個都幾難去改變, 即係佢可能覺得10% 都應該投資落大家既將來到咁
如果佢係冇其他興趣係返工放工儲錢就PK啦,呢啲好難溝通到
你負擔到,屋企有位放就得,關佢西事咩。佢買衫都唔會同你報告啦,點解你買玩具要同佢解釋?你而家屈服左以後真係結埋婚你無好日子過,準備成世比人管,生仔要你賣哂啲玩具
多謝咁多位巴建議
依家唯有見步行步,相處耐左
睇下女友接唔接受我玩玩具
錢銀上其實問題唔大,自己都有儲開錢同有d家底
互相尊重最緊要呀師兄,要有堅持,唔可以只讓步
或者好似我咁,統一番個入屋size咁樣觀感上冇咁一堆野就易入好多
不過我而家都真係買野少過十年前好多,不過價錢上都貴好多
雖然話每次都報細數,但長買落去都好難呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞