[多圖慎入] 機械人產品綜合討論區 #21 謝絕老翻 歡迎互毒 盡力打好逆境波

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
基本色係水色,都冇計

幾年前super minipla都冇人估到 食玩賣到過千蚊,
結論就係係呢班「大眾」眼中,bandel賣乜都係良心價 好抵買,
其他廠嘅一定係好貴...
乜嘢合金手工發光成本千百個理由,
認為盒旦賣到過千蚊係貴嘅我 唔通真係有問題?
同班人講黎都哂氣,食玩價錢同質素根本都唔掂啦
正常人根本唔介意比貴少少買部好D

而家買SMP班人,某部份都係因為BANDAI死都唔出成品,出SMP又話正呀要圓夢果D
BANDAI咪食正呢點係咁出SMP,反正成本低回報高,點解要開新成品模黎賣,一陣賣唔到佢仲蝕

你睇超合金魂&SR合金呢兩條機械人LINE就BANDAI咩取向啦
https://www.toy-people.com/?p=63616

有無大大玩過呢間廠,本土野,有無評價?

佢唔出成品冇所謂
我買完一隻mb之後真係走返去自己噴mg算
但smp個質素係完全唔掂,點加工都好難救
連一百蚊既hg水平都比唔上但下下賣四五百
佢出到至少好似之前hg哥修羅咁要呢個價都比錢比得條氣順啲啦
之前出開acid rain 副line, 比例再細d的玩具
早前出過眼鏡狗
玩落就無大問題
香港唔多人玩呱,出親都會跌價
加工仲要驚佢爆膠
SR合金點解唔繼續出
佢個系列本來就寫明係食玩
食玩你覺得比到d咩質素出黎
只係定價比rg/mg進取先令人以為有番咁上下質素
對上果隻sr合金已經係天元十週年再販
bandai已經放棄呢d成品架喇,全力谷smp銷量
多得smp班死忠支持
smp本來想買晒飛影同電童
但砌完隻斷空我之後就放棄咗了
叫佢放版權俾好笑做仲好
專心出返佢既機械人啦
下 你講呀
笨大出左幾多年人形都仲係出屎
shf出咁多年都邪神版咁款
真係要屌你 唔留幾十手
我點出2.0 3.0…..
銀色呀話 直接出灰鳩色俾佢
財團b最仆街係吱牙膏都唔怕比人追到
假設你壽屋奸笑社突然整模型技術升得好快
財團b唔比堆機械人版權你佢都唔怕你繼續吱
遲啲如果比佢出到啲咩機娘動畫出名到跟住出模型就可以㩒住你壽屋條機娘線打收埋狗屋皮
睇下shf po 出嗰啲人樣figure 圖
笑到反肚
電光超人都算有其他代替品,等緊8月拎GSC果隻
如果反應好應該會出埋龍帝

但電童真係除咗陳年SR,無咩其他似樣代替品

利申:兩隻都鍾意,有出就買
都無乜期望
Gsc搵千記幫手就有希望

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20210712_srw

SMP SRX
內容粗翻:
R-1, R-gun 可變形 R2,3 powered可以換番做基本型
合體後超過 30cm
挑戰緊可以唔換件合體到咩地步
有機會SMP會出其他OG系列機
岀果陣晍腸支架企得穩唔腳軟當贏

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20210712_srw

SMP SRX
內容粗翻:
R-1, R-gun 可變形 R2,3 powered可以換番做基本型
合體後超過 30cm
挑戰緊可以唔換件合體到咩地步
有機會SMP會出其他OG系列機
岀果陣唔用支架企得穩唔腳軟當贏

屌錯尻晒啲字
竞然用SMP膠挑戰最小換件變形合體,仲要同volks老千一樣大細,當你照抄老千個設計,個換件程度差不多,但啲材質關節強度完全無得比,到時真係變天上天下爆碎版SRX
老千重現合體次數限制
笨大重現動畫第一次合體失敗情景但唔會有後續
笨大玩完一次合體之後重現大破SRX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞