(高登數,連登找)長洲東堤鬼故,你問我答post!!

177 回覆
102 Like 0 Dislike
咁架單車呢?

你係咪講緊我個架,姑果係嘅話,已經爛哂,淆哂拎,之後掉左啦!!
華哥!!!

見到!!!就知係真人

利申 由高登追長洲你問我答追到依家既小毒絲

多謝支持!!
More
好中意睇長洲鬼故

其實我自己就無啦,不過聽番黎嘅都有D!!

講一個先,之前聽過人講,長洲有「魚立」錐鬼,而咩係「魚立」呢,係一種海魚黎嘅,形象似鰻魚咁,以食海底嘅腐肉同死屁為主食,所以相傳有「魚立」錐魚釣嘅地方,好可能就有死屍!!

而我就聽過人講,有人晚上係街渡碼頭釣「魚立」錐,上魚個陣,竟然發覺條魚有頭髮,而當去到水面之後,條魚就突然變得大力非常,大到好似拉左個釣魚人落水,但慶幸個釣魚人有帶較剪,及時剪斷魚絲,先至無比佢拉落水!!

咁嗰晚人地條女最後點?
島民留名
咁嗰晚人地條女最後點?

人地條女咪同人地d 單車踩左去搵原地等果個friend, 華哥見到果d 都唔知咩黎

閱讀理解…… 我冇考過!!!
樓主之前係咪係高登開過監獄post?
咁嗰晚人地條女最後點?

條女話無見過我,而當時坐我車尾嘅係邊個呢?

我到而家都唔知呀!!

島民留名

島友你好!!

咁嗰晚人地條女最後點?

人地條女咪同人地d 單車踩左去搵原地等果個friend, 華哥見到果d 都唔知咩黎

多謝幫手解答,但可唔可以唔好叫我華哥,我只係毒撚一名,聽到人叫華哥打哂冷震,呢種感覺對上一次已經係我對住塊鏡講粗口之後未試過!!

係,不過唔係監獄,係少年教導所同沙咀勞教中心!!

!!
咁嗰晚人地條女最後點?

我到而家都唔知呀!!

姐係你見到嗰兩架車…
想攞你架車嘅撚樣都係…
咁嗰晚人地條女最後點?

我到而家都唔知呀!!

姐係你見到嗰兩架車…
想攞你架車嘅撚樣都係…

我唔知佢係咩啦,可能係靈體,可能係幻覺!!

其實大家有鬼故都可以一齊講下喎,得我一個講就無討論啦,大家有咩鬼故!!

咁架單車呢?

你係咪講緊我個架,姑果係嘅話,已經爛哂,淆哂拎,之後掉左啦!!

架單車衝左落山,
但你醒果時,架車起邊度呀?
連登歡迎你!!!!!!!!!!
咁嗰晚人地條女最後點?

多謝幫手解答,但可唔可以唔好叫我華哥,我只係毒撚一名,聽到人叫華哥打哂冷震,呢種感覺對上一次已經係我對住塊鏡講粗口之後未試過!!

咁…… 叫華dee, 有冇好d?
!!!!正
好多!!!!

好掛住樓主
咁嗰晚人地條女最後點?

咁…… 叫華dee, 有冇好d?

好掛住樓主

因咩事咁睇唔開會掛住我??

Seed圖華巴打

好掛住樓主

因咩事咁睇唔開會掛住我??

樓主你每次覆人都有一種親切感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞