家用投影機求推薦

173 回覆
1 Like 15 Dislike
Viewsonic x10-4k $9xxx 幾滿意,內置androidtv
原生解析度: 3840x2160
亮度 (LED Lumens): 2400 LED Lumens
對比度: 3000000:1
色彩處理: 1.07 Billion Colours
光源: LED
光源夀命 ((一般): up to 30000
燈泡瓦數: RGBB LED
鏡頭: F=1.8, f=8.5mm
光學偏移: 100%+/-5%
投射比: 0.8
投影尺寸: 30" - 200"
投影距離: 0.5-3.5m (100"@1.77m)
梯型修正: V:+28°/-40°
光學變焦: Fixed
噪音標準 (一般): 30dB
噪音標準 (Eco): 26dB
內建記憶體: 總共 16GB
(12GB 可使用空間)
解析度支援: VGA(640 x 480) to
4K(3840 x 2160)
HDTV 相容性: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 2160P
水平掃瞄頻率: 15K-135KHz
垂直掃瞄頻率: 23-120Hz
巴打們點睇protect n2 pro
見冇乜人討論 係咪垃圾黎
我見幾符合budget 同埋功能都幾岩洗
想知呢部值唔值買 同埋同價位有冇其他選擇
Po tech N2pro
你買水貨?
行貨
會唔會唔夠光
2400 LED Lumens,唔係ansi, 唔洗諗住用黎取代電視機,一定係日頭拉窗簾睇,夜晚熄燈睇
唔好買。。我買左。初頭OK,之後會"熱失焦”, 要開機預熱20分鐘。如果唔係會蒙
點預熱?
屌, 我而家都係成日睇睇下又曚
就咁開著佢等20-30分鐘 等部機熱
預熱完就唔會曚?
咁都幾ON9
原來唔同 好彩問一問
咁好似px701-4k光啲啱我啲
平價高流明多數係用燈膽,注意使用時數比LED or laser 短,會有需要換燈膽
諗住書房擺返部
2.3米長度
唔好太大部
最好本身都有幾好嘅喇叭
平時都係用嚟睇波同Netflix, youtube
Airplay 一定要順
x2e or mogo pro 好?定係有其他選擇?
幾抵喎 屌你
邊部?
唔話你知
想問下咁多位巴打有無家用投影機推薦
而家睇左幾款, 但唔係好知有咩差別 (屋企可以有3米以上投影)
1. Viewsonic x10-4k
2. BenQ W2700i 4K
3. BenQ TK700STi
4. Optoma UHD50X 4K UHD
5. Optoma UHD51 4K UHD
6. Optoma KHD38+ 4K
想問下 如果1萬樓下
主要希望 碌架床床尾睇下Netflix/YT
(本身用開電腦睇 單純無野想搵野黎搞)
如果放頭頂 或者 側邊書櫃頂打側射
大概距離180-200cm
畫面大細大概80x50/60cm
咁計好似40-42吋
依部建唔建議
4十幾吋唔建議用燈泡機
買m2e 果類led機, 擺位靈活d , samsun, asus , epson 都有led機,但唔熟型號, 唔介意國貨就xgimi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞