家用投影機求推薦

173 回覆
1 Like 15 Dislike
都話左 特別係如果你已經有部唔差既電視的話, 依D機仔會不堪入目
4K都無wo
師兄預幾錢先
Px701 4k 米8 射到幾大
2皮搞唔搞得店
即係無電視就唔錯
利申得部五舊水嘅機仔開燈會睇唔到
等短焦有機會平先再買
冇對比冇傷害呀
最近睇中benq gv30 有d興趣
係房用睇netflix youtube 好似都幾夠,最多都係玩下switch
呢部嘢仲買到咩
想要部可以打側用既打下機 (咩咩梯形修正)
唔駛太靚既
又要幾錢
701應該唔過60吋
建議買701pro 射到70吋
好似好多打機就唔support側投
早一個月2000頭執咗部二手mogo pro嚟玩
夜晚喺房睇吓劇一流
hdmi 駁switch/ps4呢
有啲咁駁都唔support
呢個你問清楚先好買
如果部機support側投會照用到, 但用側投delay一定高, 所以舊model gaming projector 唔support 側投
4k gaming 機tk700sti , px701 pro都夠晒做
有冇d類似EPson EH-LS500嘅4k短距鐳射投影介紹 呢部有少少over budget 2皮內
無撚錯
幾千蚊,50幾60寸電影都買到
比較大路既
optoma p1, p2, p1 pro
samsung lsp7t, lsp9t
vava 4k
LG hu85la
benq v7000i

一大堆大陸機已BLACKLIST

玩ust要有可接受既效果20-30k冇得走, 仲要買alr screen, 冇budget既話唔好玩ust啦, 晒氣only
堆支那機最大問題係黑位變咗做死黑,冇晒層次,望落就好似學校公司用果啲幾千蚊嘅廢projector 咁
堆大陸brand試都唔想試 係睇畫質之前已經想熄機

之前上showroom試機, 佢有部benq係水貨大陸版, 一開機就大大隻愛奇藝真係睇到都想嘔, 仲要preinstall唔比剷, 台灣果邊依家仲要成q日係度推jmgo, google睇review開機已經一堆簡體仲要個launcher都係支那content, 嘔血

雖然話projector係唔係都要插其他device用, 不過支那真係不了
都係嘅,堆支那app 刪唔到又用唔到真係好嘔心
大家玩5.1.2會用邊個牌子speaker? KEF好似幾好又靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞