[好人好事]無懼世事變改 Anson Kong好事歌頌專區。。。

157 回覆
276 Like 54 Dislike
既然過去嘅錯事避不了無限鞭屍輪迴,好事就更加要傳千里等我呢位江𤒹生頭號真心真意真誠免費打手去同大家重溫一下ak善良嘅一面

全民造星2,花姐安排12子空降參賽,仲忽然整個實力排行榜比參賽者投票。ak雖然唔係排包尾,佢係排行榜中屬於中間名次,但佢覺得呢個榜會傷害到一啲兄弟嘅心,於是提出不滿兼黑面。

Mirror go泰國之旅,兄弟門玩攀石時驚到震,AL更加要中途放棄。Ak見狀二話不說衝去接AL,攬住佢不斷安慰話無事唔緊要。

叱咤頒獎禮後,入camp前,12子為演唱會事宜開live,當中有遊戲環節,AL輸咗要被罰夾到成面夾,面露痛苦神色。其他仔笑得好開心嘅時候,Ak偷雞幫AL掹走鼻上面個夾等佢無咁辛苦,整個過程不足半秒。

Anson Kong的左手中指受傷包裹着紗布,他透露:「上星期在朋友聚會上有隻狗想咬其中一個小朋友,我上前阻擋時遭隻狗咬傷,痛得死去活來,即時去醫院打破傷風針,醫生指傷口太髒不宜即時縫針,遲些可能自動癒合不用縫針,我第一時間把受傷情況傳給花姐及講對不起,花姐說每次講對不起都有事發生,叫我不要再講。

無懼世事變改
無懼猛烈抨擊
吉野妹最愛江𤒹生!!!

各位江太請自行添加
吉真是好喜歡牙爆
呀桐
上星期在朋友聚會上有隻狗想咬其中一個小朋友,我上前阻擋時遭隻狗咬傷,痛得死去活來
無錯,醉愛𤒹生
我細個都比狗咬過,聯咗四針,好痛
吉妹——連登首席生粉
平時睇訪問都聽到有成員 (e.g. lokman)讚過AK好有義氣
Stanley有話過Ak係佢唔開心個時同佢講心事
花姐係調教你Mirror都有講過Ak有義氣
對兄弟好好

之前叱咜唔係黑邊個面
更加無對唔住Jer/ AL
都無啦啦無原因咁講對唔住
證明佢真係好放得低面子 好錫兄弟 好有兄弟心

之前Live有講過
夜晚練結他唔想嘈到屋企人
所以自己係Studio練到勁野
真係一個勤力既人

Ps下省個D咩靚仔有身材跳舞勁孝順搞笑人緣好etc
係真心真意真誠免費頭號打手
Ak絕對不完美不圓滑,但點都唔會係一個壞人
其實你重有冇鍾意邊個
姜仔
佢外表比人第一印象可能覺得佢咩MK/無禮貌

但係但係!!!!!!
認真留意A K/平時幕後既野
會發現佢其實對台前幕後都好有禮貌
其實佢都係一個不折不扣既大男孩
可能有時一投入玩遊戲/綜藝就唔識好似
大家Expect理想中既明星咁
咁有偶包 一投入就好似收唔翻黎咁發癲
咁佢呢方面真係蠢蠢地
但係根本佢都係一個善良既人啊

明白如果唔係粉絲要完全煲曬佢既野好難
但係有時見到有人一句半句就抹煞佢既努力同善良真係好心痛
大家都要比D時間一個好人去改
佢只係表達方式唔係咁識Do
但係好歹都係一個好人~
始終2X年人 性格唔係話改就100%改
呢個真 佢蠢蠢地唔識圓滑D
但係睇得出真係一個好人

姜仔怕醜牙爆即刻呵返
佢個名中間隻字點讀
𤒹=火田華
讀做業
葉~
好想比AK呵
佢喺造星前已經識lokman,但因為一啲誤會而無再來往,後尾ak主動同lokman破冰,而家勁fd,我相信佢同jer al edan都可以
仲有補祝姜仔生日,連極需要私人空間平時好少私下見面嘅姜仔都應約,睇嚟佢地真係唔簡單
想瘋狂比佢搓膊頭
吉野妹:最擔心𤒹生畀人蝦!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞