Smartone 5G完全唔撚掂

120 回覆
58 Like 13 Dislike
唔係點sell 你轉5G

第一次見呢個speed
平時經常100mb 都冇
佢一向都係係sell 速度,佢係sell 你穩定用到嘅啫
但支移試過室內好多地方都冇5G coverage, 戶外就有d優勢
呢啲速度應該係你咁好彩 log 得入佢啲碩果僅存嘅 N78 基站
csl 5G 室內都唔好得幾多, 都係海軍鬥水兵
簡單講數記取向係覺得4g同5g對用戶體驗分別唔大先夠死咁做 所以主力以N1提升左覆蓋 N78再慢慢加上去 用最低成本去起5G 不過都同公司實力有關 smt真係4大入面最窮果個

睇落數記唔想做咁
用緊自由鳥, 夠用就算, 係未support aw esim
因為smt真係4大入面最窮果個,用假5G賺到既錢去起真5G ,最低成本起5G
豬愚鈍都有用 N1, 不過真係唔多
我估計 SMC 同 3 仔個 SA 有排都未有
理論上應該除左smt最慢 其他3家差唔多
由最窮變最有錢
實測 3 仔都係慢
真係同有冇負擔無關 單純cmhk有呀爺照住財大氣粗 CSL本身又係龍頭又係財大氣粗 另外兩間基本陪跑
N257個覆蓋範圍同wifi差唔多 穿透力又低 所以注定好少地方用到
SA 我睇唔到個時間表🤔又Delay多兩季?

我想捱到有SA先換電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞