香港的Vtuber討論區(4)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
日本馬場一向都比細路入場

賽馬文化同賭博都分唔開既人就無謂理佢
細路喺日本馬場有得騎馬同馬仔玩幾開心

不過條友似係淨係想搞破壞反而唔關咩未成年事 又spam又剩
所以我唔係好明點解燈燈係話個台可能有小朋友睇咁樣
如果有人搞眾巢
小弟願意比錢
有留意過價錢

而家任何一個港V嘅觀眾群應該做唔到

要多幾個V嘅觀眾群先有機會夾到數
你忍心rumii比人笑
NoNoNo 我想係見到佢哋落廣告板先去睇幾錢

我嘅立場喺早幾個Po 都講左,唔會加入去搞,

只係對唔同V & 有興趣嘅觀眾群提出建議啫
*我只係見到 (打錯字

另外打得唔清楚,係我唔會出錢落廣告嘅嘢

主要因為目前 個人認為港V前途太唔明朗

而家受眾太少,亂嚟=冒好大風險

當然一定會有好多人想挑戰嘅,比多個提議佢哋姐
見到十幾萬2星期,差唔多成皮野一日
其實去到邊個台都係嗰堆名
邊有幾個觀眾群

依家我覺得港v有少少去到樽頸位,雖然唔太想講數字呢樣嘢,但係強如rumii average都係二三百同接左右,院長呀冰冰葵媽mk妹呢個level就150內,再落就1000sub嗰堆都唔係個個同接破百,有50+算好,1000sub以下再慘啲,直頭10-20甚至個位數,根本個觀眾圈就細(甚至可以話本身香港acg圈唔大,港v仲要係係acg圈入面再畫個圈出嚟)我地fd推fd推得個圈可以有幾大吖
然後屎版仲係度屌圍爐問題,問題唔圍爐連第一步都走唔遠,港v之間唔多聯動又點拉起啲新人,點拉起其他較少同接嘅v吖,爐就一定要圍,係之後點擴張個爐姐
再唔係就試下搵外援,rumii同平平子合作嗰陣我未入坑唔知吖,但係冰冰同牛肉合作完個sub數升幅真係大咗好多,可能港v要試下同台v合作多啲先可以進一步推闊啲個圈
有排未行到呢一步,都講咗十九幾次呢樣嘢有咩問題
觀眾群其實都係畀個名佢姐啫

唔通講到明係搵其他台嘅石油大佬咩(PS: 就我所見石油大佬好少離開主推嘅台)利申多次,我唔建議搞廣告板依啲野

同埋其實樽頸位早一兩個月之前就出現咗

反正大部分香港ACG圈嘅人本身都唔喜你港V,當然要搵台灣外援

不過點講都好,做V最緊要要捉到一班固定會跟台嘅人

如果你全部嘅觀眾都係DD就
究竟如何突破樽頸位
同知名youtuber
笑波子 大j 暗網仔 rose ma等合作
預咗實有人話呢樣唔得果樣又唔得乜乜物物
唔明朗真心唔認同
有預感rumii終有一日會同台灣嘅杏仁咪嚕差唔多咁出名
可以放長雙眼睇
袁生咁樂觀
係好方向,但唔係呢堆人,呢堆啲觀眾未必受V呢一樣嘢可能有反效果
係呢度講算喇,唔好走去人地台講又開拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞