香港的Vtuber討論區(4)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
"直播2D勢玩到既野唔及3D影片勢多"

你舉既3D app功能同免費L2D app功能基本差唔多,
都淨係可以幫手模建同郁到個頭,
冇animation冇分鏡冇vfx,咁免費3d野可以玩多啲乜?

小弟才疏學淺,"模組判定點"呢個term真係第一次聽,double quote google完得一個結果
好多3D直播勢都係zoom返係個頭度
而直播你又好難活用全身
比得起錢我D同學幫你整到荷李活動畫咁都得

最後都係講錢
カスタムキャスト可以out put VRM然後駁鏡頭活動全身
月費500 yen如果你話咁叫高成本我無辦法
免費既基本功能做到同L2D一樣已經非常足夠
判定點個專業術語叫咩我已經唔記得左
因為當年我係讀2D分支 3D既野唔係我最專業既範疇
最後,我唔知你指既靚係乜野級數
所以話只要有錢就可以整到好靚
如果你覺得袁生整既都叫靚,佢收好平既姐
判定點係咪即係痴係身做capture嗰啲波波?
見過阿布雷試玩過之後,我覺得香港係地方問題>錢問題
唔係,而係頭髮唔會穿透入身體個種判定
今閱得閒我翻下書
而家夠鐘開工唔上黎吹水住
一萬蚊係香港你預單純起個角色模就得
連埋場景空間、道具就唔止
又學到嘢
廢話一堆,邊有內容
市價呢D上多d委託網就知
點睇COVER啲3D做得咁差
無點睇holo,雖然佢係商業上好成功
但真係頂唔順佢支那式,以最低成本賺返最大效益,D皮粗糙濫造仲壓榨中之人(除左時之空)
但3D差來來去去都係幾回事
1.多邊形不足,導致睇落唔夠精緻
2.判定做得少同差(而家d軟件應該叫制禦點?)導致皮膚/衣物穿透,頭髮唔夠飄逸
3.光暗源處理得差
如果你話最基本頭身比,人體比例,五官都差既,就真係連前提都唔係

D 3D術語我可能星期日先得閒搵
本地音game工商
https://youtu.be/0t2MzwFSyIw

米亞用Audacity作曲
https://youtu.be/S0Xz6SJzzuY
思覺失調
佢不嬲都癲癲地
Ice大佬入埋去睇
Ice睇RUMII
邊個ice佬?好出名?
唔識
米亞今次企劃真係好正 唔識都睇得津津有味
香港composer,好多經典音game歌係佢作
唔知佢依家點
冇再喺雷亞度做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞