香港的Vtuber討論區(4)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
覺得港v潛力好大
唔會咁易沒落
同你賭幾多都得
呢度講呢度散
初入港v坑 其實點解rumii會大幅拋離其他港v咁多
搵到個原因會唔會就突破到個樽頸位
我依幾日睇過好幾個唔同港v嘅直播片
其實rumii米亞小麻雀佢地都好似差唔多
定係我唔識野
唔CHOK聲
皮靚
歌OK
冇咩大缺點
佢出左第一條自介後就已經畀HKACG memes ACGer宣傳
連登 ACG-ZONE啲大既討論區都有人分享佢
當然就係佢本身把聲 皮靚 個人性格都吸引到人
然後又條精華爆紅仲畀人放埋上b站

就係呢啲因素加加埋令佢同其他港v唔同
講漏咗高登 爆咗1001
Rumii紅最大原因都係音勁果條精華
之後好多剪開日v嘅都剪rumii精華
搞到rumii狂洗YouTube 演算法
公司同事電話都見到rumii
本身唔知咩係Vtuber
係youtube佢suggest咗我睇Enn Sings嘅片(收皮啦嗰條)
令我大開眼界
原來Vtuber可以有咁多野睇咁搞笑又多才多藝
有時真係多得個演算法先認識到Vtuber
拉比呢排多咗好多人剪佢
睇到個港v名單見有好多準備中 開twitter睇結果發現仲有更加多準備中嘅港v
心情好複雜 想港v圈大啲但係又怕新人冇人睇
其實咁多V真係好難D得曬
港V既圈子其實已經飽和左
你見chatroom黎黎去去都係嗰幾個id都知咩料
港V圈需要擴大既係觀眾群 而唔係vtuber
反而唔明點解明知個餅咁細 仲要一車車人衝入黎分餅
因為做vtuber好玩過做觀眾lo
全世界既v都係v多過觀眾
唯有睇下個v點樣喺眾多屍骸脫穎而出
有人成功就有人想賭,好正常,都好香港特色吖
觀眾群要擴出去係靠做緊嗰班,同我地呢啲觀眾推fd入坑,剪精華之類
同新人入嚟做V冇咩大關係,除非佢係一種專攻新類型topic
mk妹有心
封面變成桐生可可了
頭兩個係老味?
頭兩個係老味?

一個
士巴拿仲多過觀眾
初見,早晨各位,港v po 有無咩注意事項?
如果想講啲敏感野或者唔想冇ac既人睇到就加密留言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞