全民造星4 全女班開始啦

728 回覆
1036 Like 67 Dislike
係香港人特別想睇人仆街,但依家唔同 ,viu創左鮮河,只要唔係太差 實有fans
所以應該盡量揀返21歲以下既參加
愈大既女,就算醜定靚,都一定有過性經驗
學下tvb捧果d 14,5,6歲,生得成熟既女仔
起碼人地冇黑材料
方向唔同,你搞造星目標係歌手,偶像
口罩嗰啲主要係主持藝員
兩邊要嘅才能唔同
全撚部都冇波
其實唔睇黑材料,target都係20出頭,女團嚟講亞洲30都比人叫老女人
現實就係越遲出道越難紅,越難長久,幾有實力都係

20歲選,22歲開始紅,到30歲起碼仲有十周年
真係好天真嘅諗法!
其實真係唔明男團女團係要d咩?唱又唔係唱得,跳又一般?賣樣?咁咪姐係羅志祥陳偉霆個堆,我又真係唔明有咩本土特色好宣揚?
已經唔撚理個d政治野架啦,呢班咩團咩團其實同接廣告工具有咩分別?
入行頭幾年搵男藝人拍拖都gg啦
viu都有後生女,乜candy
女仔學韓國咁出禁愛令2-3年其實好有保障
日本仲嚴謹,idol拍拖,成咋人脫粉

女idol同男idol差別真遠
反駁唔到你講性經驗個d,因為idol市場好多宅男,確實要呢d幻想(無男朋友,乖,純)
好似
所以我不嬲覺得日韓呢套好岩
香港以往果套,啲女又要想紅,又要想自由,屌佢老母啦
所以香港搞女團永遠搞唔成
我拍過N次拖,但都會睇女團(因為我現實溝唔到明星樣既靚女)
我都係鐘意睇純/冇黑歷史果啲
韓國果D女團可能出道2,3年會破功,但不斷有新後生女團REPLACE下
係,去到30好尷尬,紅得個5年又走勁尷尬

起碼15-21歲開始入行
學校讀書個d viu幫手搞搞點接駁
無可能同你普通中學全日制係到填鴨式
要去練舞唱歌啊,香港無idol啊唉
係姜b醒目,好清楚自己方向,直接停學直接去選秀
idol最緊要後生入行吸姐姐媽媽粉
而家市場太缺後生可愛稍微乖既仔(唔會話完全無拍拖但希望少)

經過edan單嘢,大家都知,係大學係最容易有咋黑歷史
中學避免唔到,ok算,咁入U個陣俾經紀人管下都好吖?
管下社交媒體點講野,同埋俾d唔定性既落禁愛令

韓國係讀書方面都照顧曬
入藝術高中,讀既都係音樂/舞蹈
香港懶理呢d軟實力!明明香港咁多靚仔靚女
viu其實可以去做星探掘,車銀優都係星探崛。
viu有d被動唔識去香港舞團搵靚女
大把怕醜女唔會去報名,要經紀人推一把。

利申:好想有多靚女既香港女團,viu可以再主動d
其實真係冇乜本土特色
有留意同聽過Mirror啲音樂,基本上就係照住K-pop複製過黎既偶像文化
當然實力差一段距離
相信呢隊新女團都係差唔多情況

Mirror同Error上到位好大程度同政治環境有關
因為TVB係藍又作新聞,係黃絲香港人既仇家
而黃絲唔理好醜都會支持TVB既對家,即係ViuTV
對本身出黎既作品好唔好都唔係首要要求

睇過咁多地方既偶像文化,在實力同流行程度方面,韓國真係兩樣取捨做得最好既地方
難怪成個流行文化都領先緊亞洲
其實唔一定要組女團, 造星本身就supply到唔同方位嘅新人
而家演藝圈嘅生力軍陽盛陰衰, 出全女班造星至少做大女新人個pool先, 有潛質嘅即使冇入團都肯定有公司睇中, 睇下今年新人幾個造星出身嘅都有質素
又跳得幾正咁
去過韓國做練習生 幾正又靚女
岩呀,最好搵d15-16歲選完之後訓練返1-2年就出道
幾歲都得

討好就可以

想睇semi product再進化
LN
呢d天皇級有幾多個
有都走左,例如阿gem
咁日日睇二線so call實力派?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞